93. Oscar ödüllerini kazananlar açıklandı

93. Oscar ödüllerini kazananlar açıklandı
'Nomadland' filmi, 'Oscar Ödülleri' olarak da bilinen 93. Akademi Ödülleri Töreni'nde en iyi film ödülüne layık görüldü.

Amerikan Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından 1929'dan bu yana düzenlenen 2021 Oscar Ödül Töreni (93. Akademi Ödülleri) bu yıl dünyanın farklı yerlerinde kurulan stüdyolarda yapıldı. Nomadland filmi 3 dalda Oscar aldı.

Oscar Ödülleri olarak da bilinen ve sinema dünyasının en prestijli ödüllerinden olan 93. Akademi Ödülleri sahiplerini buldu. Salgına rağmen, test ve sosyal mesafe önlemleri alınarak yüz yüze yapılan 93. Oscar Ödülleri töreni, Los Angeles’taki Dolby Tiyatrosu ve Union Garı'nda gerçekleşti.

En İyi Film Ödülü, Nomadland'e, En İyi Yönetmen Ödülüde Nomadland filminin yönetmeni Chloé Zhao'ya verildi. Chloé Zhao, bu kategoride Oscar alan ilk Asyalı kadın oldu.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Zhao, "Bu ödülü, tüm zorluklara karşın iyilik için direnme inancına ve cesaretine sahip olan herkes için alıyorum. İnsanlar doğuştan iyilerdir. Ben dünyanın her yerinde, her zaman tanıştığım insanların içinde iyiyi bulabildim" dedi.Nomadland'in hikayesi Frances McDormand'in canlandırdığı ve ABD'nin batısında karavanıyla göçebe olarak yaşamını sürdüren, geçici işlerle para kazanan ve yol boyunca kendi gibi göçebe insanlarla tanışan Fern isimli kadın karakter etrafında şekilleniyor. Filmde oynayanların çoğu profesyonel oyuncu değil, gerçek hayatta da göçebe yaşayan isimler.

En İyi Kadın Oyuncuödülünü Nomadland'den Frances McDormand aldı.

En İyi Erkek Oyuncu Oscar'ını The Father'daki performansıyla Anthony Hopkins aldı.

En İyi Uyarlama Senaryo Ödülü'nü de"The Father" kazandı. 83 yaşındaki Anthony Hopkins, bu ödülü alan en yaşlı kişi olarak kayda geçti.

En İyi Belgeselkategorisinde "My Octopus Teacher" Oscar ödülünün sahibi oldu.

En İyi Özgün Senaryo Ödülü'nü, Promising Young Woman filmiyle Emerald Fennell kazandı.

Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde kazanan, Another Round filmi oldu.

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
ödülü, Judas and the Black Messiah filmindeki rolüyle Daniel Kaluuya'ya gitti. Kaluuya'nın kariyerindeki ilk Akademi Ödülü.

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncuödülünü ise Minari filmindeki rolüyle Yuh-Jung Youn aldı ve bu kategoride ödül alan ilk Koreli aktris olarak tarihe geçti.Ödülünü Brad Pitt'ten alan Yuh-Jung Youn, "Bay Pitt, sizinle sonunda tanıştığıma çok memnun oldum" sözleriyle izleyicileri güldürdü.

Ma Rainey's Black Bottom, En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı ödülünü aldı.

En İyi Kostüm Tasarımı ödülü yine Ma Rainey's Black Bottom'dan Ann Roth'a gitti.

En İyi Ses ödülünü Sound of Metal filmi aldı. Film adına ödül, Nicolas Becker, Jaime Baksht, Michelle Couttolenc, Carlos Cortés ve Phillip Bladh'e verildi. Sound of Metal'in ikinci Oscar'ı ise En İyi Film Kurgusu kategorisinden geldi. Two Distant Strangers, En İyi Kısa Film ödülünü aldı.


Yaşam