Vedat Bilgin'in sendika açıklamasının ardından CHP'den çağrısı

Vedat Bilgin'in sendika açıklamasının ardından CHP'den çağrısı
Bakan Bilgin, katıldığı canlı yayında asgari ücret görüşmeleri sırasında işçi sendikalarının "8 binin çok üzerine çıkmayın" dediğini öne sürmüştü. CHP’li Bakaroğlu ise Vedat Bilgin’e bu sendikaları açıklaması için çağrıda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün Habertürk'te yayınlanan Açık ve Net programına konuk oldu. Programda asgari ücrete yönelik açıklamalar yapan Bakan Bilgin konuşmasının bir bölümünde işçi sendikalarının asgari ücretin 8 bin TL üzerine çıkmamasını talep ettiğini iletmişti.

“Sendikalar 8 binin üzerine çıkmayın dediler”

Bilgin’in konuya ilişkin açıklamaları şöyleydi:

“Bütün sendikalarla görüştüm. Bana gelen en önemli şey, dediler ki siz 8 bin liranın ne kadar üzerinde asgari ücret verirseniz biz o kadar zor durumda kalırız. İşçi sendikaları dedi. Neden, çünkü bizim toplu sözleşmelerde aldığımız ücreti aşmanızı istemiyoruz. O zaman sendikalar fonksiyonsuz hale gelirler. Türkiye'de ilk kez burada söylüyorum. Sendikalar 8 binin çok üzerine çıkmayın dediler. Sendikalarımızın bu konuda daha pazarlıkçı, aktif olmaları için söylüyorum. Bazı konfederasyonlarımız 10 bin, 13 bin gibi rakamlar söylediler. Açıkladığımız asgari ücret makul bulundu.”

"Eğer insanlarla dalga geçmiyorsa..."

Bilgin’in bu açıklamalarının ardın eleştiriler dur durak bilmedi. Gündem maddesi haline gelen tartışma için CHP’li İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu Bakan Bilgin’e çağrıda bulundu. Bekaroğlu Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “Sayın Vedat Bilgin eğer insanlarla dalga geçmiyorsa bu sendika başkanlarını derhal açıklasın!" dedi. (Kısa Dalga)

Politika