Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri verildi: En iyi roman Ahmet Büke’nin

Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri verildi: En iyi roman Ahmet Büke’nin
Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri sahiplerini buldu. En iyi roman ödülü ilk romanı Deli İbrahim Divanı ile Ahmet Büke'nin oldu.

Samsun’da Atakum Belediyesi tarafından verilen 2022 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri'nin kazananları belli oldu.

Vedat Türkali Roman Ödülü’ne yazar Ahmet Büke’nin Can Yayınları tarafından yayımlanan ‘Deli İbram Divanı’ adlı romanı layık görüldü.

Roman jüri özel ödülünü 'Yediler Teknesi' romanıyla ile Abdullah Aren Çelik, öykü ödülünü 'Herkesten Uzakta' ile Kadir Işık, şiir ödülünü 'Bun' ile Onur Şahin, ilk roman ödülünü 'Porselen Bir Mevzu' ile Gökçe Bilgin, çeviri kurmaca eser ödülünü 'Yitirilen Cennet' çevirileriyle Yiğit Yavuz ve Öyküler ile İnci Kut aldı. Vedat Türkali Edebiyat Onur Ödülü de Haydar Ergülen‘e verildi.

Yedi dalda verilen ödüllerin seçici kurulunda Doğan Hızlan, Deniz Türkali, Ethem Baran, Fuat Sevimay, Kemal Varol, Nedim Gürsel, Sevin Okyay, Şükrü Erbaş, Yavuz Ekinci ve Zülfü Livaneli yer aldı.

2022 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri kazananları şöyle:

İlk Roman Ödülü: Porselen Bir Mevzu / Gökçe Bilgin (İletişim Yayınları)

Roman Jüri Özel Ödülü: Yediler Teknesi / Abdullah Aren Çelik (Everest Yayınları)

Öykü Ödülü: Herkesten Uzakta / Kadir Işık (Notos Kitap)

Şiir Ödülü: Bun / Onur Şahin (Mühür Kitaplığı)

Çeviri Kurmaca Eser Ödülü: Yitirilen Cennet / John Milton / Çeviri: Yiğit Yavuz (İthaki Yayınları) ve Öyküler / Gabriel García Márquez / Çeviri: İnci Kut (Can Yayınları)

Onur Ödülü: Bütün Eserleri ile Haydar Ergülen.

Kültür Sanat