Veli Ağbaba'dan acil yardım çağrısı: Malatya’daki insanlar, suya, ekmeğe muhtaç

Veli Ağbaba'dan acil yardım çağrısı: Malatya’daki insanlar, suya, ekmeğe muhtaç
"Sesimizi duyan herkese, kurumlara, kuruluşlara çağrı yapıyoruz; ellerinde su, gıda, battaniye, çadır, konserve varsa, arama kurtarma ile ilgili yetişmiş insanlar varsa Malatya’ya bekliyoruz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin büyük yıkıma yol açtığı kentlerden Malatya için acil yardım çağrısı yaptı.

“Malatya çok zor durumda” diyen Ağbaba şunları söyledi:

“Malatya tarihin en büyük afetini, yıkımını yaşıyor. Maalesef ulaşım, kış koşulları nedeniyle AFAD, Malatya’da yeteri kadar çalışamıyor. Enkazların altında kim var kim yok belli değil. Ayrıca yine ulaşım koşulları, kar kış nedeniyle yardım alamıyoruz. Burada Malatya’daki insanlar, suya, ekmeğe, gıdaya muhtaç.”

"Arama kurtarmada yetişmiş insanları Malatya'ya bekliyoruz"

Hava koşulları nedeniyle ulaşılamayan bölgeler olduğunu ifade eden Ağbaba şöyle devam etti:

“Burada Kızılay’ın bölge lojistik merkezi var. Ama maalesef hem Malatya merkezde hem Malatya’nın köylerinde hala ulaşılmayan yerler var. Özellikle köylere kimse ulaşamamış. Sesimizi duyan herkese, kurumlara, kuruluşlara çağrı yapıyoruz; ellerinde su, gıda, battaniye, çadır, konserve varsa, arama kurtarma ile ilgili yetişmiş insanlar varsa Malatya’ya bekliyoruz. Maalesef çok kötü durumda Malatya. Malatya’nın sesini herkesin duymasını istiyoruz.” (ANKA)

Gündem