Veli Ağbaba'dan enflasyon açıklaması: Bedava doğalgazın parası peşinen memurdan, emekliden, işçiden alınmış...

Veli Ağbaba'dan enflasyon açıklaması: Bedava doğalgazın parası peşinen memurdan, emekliden, işçiden alınmış...
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba TÜİK'in açıkladığı enflasyon verisine ilişkin "Meğerse bedava doğalgazın parası peşinen memurdan, emekliden, işçiden alınmış.TÜİK doğalgaz zammını yok sayarak açıkladığı Mayıs ayı enflasyon verilerine göre aylık enflasyon artışını 0,04 olarak hesaplamış. TÜİK’İN aylık eksi enflasyon hesabına neredeyse ramak kalmış. Sonuç; memura, emekli daha az zam alacak, Fiyatlarda ise daha fazla artış olacak" görüşünü dile getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili, CHP Emek Büroları Koordinatörü ve Esnaf ve Sanatkârlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba TÜİK'in açıkladığı enflasyon verisine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Ağbaba "Meğerse bedava doğalgazın parası peşinen memurdan, emekliden, işçide alınmış. TÜİK doğalgaz zammını yok sayarak açıkladığı Mayıs ayı enflasyon verilerine göre aylık enflasyon artışını 0,04 olarak hesaplamış. TÜİK’İN aylık eksi enflasyon hesabına neredeyse ramak kalmış. Sonuç; memura, emekli daha az zam alacak, Fiyatlarda ise daha fazla artış olacak" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Ekonomi