Veliler ‘yüz yüze eğitim’ için kampanya başlattı

Veliler ‘yüz yüze eğitim’ için kampanya başlattı
Öğrenci Veli Derneği (Veli Der), yüz yüze eğitimin 6 Eylül’de başlatılması için kampanya başlattı. Açıklamada, “Bir günü dahi kaybetmeye tahammülümüz kalmadı" dedi.

Veli - Der'den yapılan açıklamada, "Kaybedecek bir günümüz dahi yok! 6 Eylül’ de okulların açılmasına yalnızca 42 gün kaldı" denildi. Açıklamada "Yüz yüze eğitimin başlamadığı, başlatılsa dahi alınmayan önlemler nedeniyle sürdürülemediği her gün çocuklarımızın hem akademik hem de sosyal,psikolojik gelişimleri açısından kayıpları daha da artıyor, eşitsizlikler daha da derinleşiyor. Çocuklarımızın umutlarını, hayallerini, ortak geleceğimizi kaybediyoruz. Her geçen gün artan vaka sayıları, aşılama hızının azalması kaygılarımızı artırıyor" denildi.
Veli - Başkanı Ömer Yılmaz, "MEB eğitim ile ilgili kararlarda, yüz yüze eğitimde toplumsal uzlaşıyı esas almak zorundadır. Okul okul yaşanılan sorunların, gereksinimlerin gerçek bilgisine sahip olan eğitimciler ve biz velileriz. Eğitimle ilgili atılacak adımlarda, yüz yüze eğitimde biz velilerin, bilim insanlarının, eğitim emekçilerinin söz ve karar süreci esas alınmalıdır. Türkiye OECD ülkeleri arasında salgının ilk yılında okulların en uzun süre kapalı kaldığı ikinci ülke oldu. Artık bir günü dahi kaybetmeye tahammülümüzün kalmadığı noktadayız. Kamusal eğitim ayrıcalık değil haktır ve aslolan çocuklarımızın üstün yararıdır” dedi.

Gündem