Veri sızıntısı viral oldu, Gizli Servis'ten Hunter Biden açıklaması geldi

Veri sızıntısı viral oldu, Gizli Servis'ten Hunter Biden açıklaması geldi
ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden'ın cep telefonundan sızdırılan veriler tartışma yarattı. Veriler arasında Hunter Biden'ın özel fotoğrafları ve uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri bulunurken, Gizli Servis'ten de sızıntı hakkında açıklama geldi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden, bir kez daha bir seçim öncesinde sızdırılan verileriyle gündemde. Hunter Biden'a ait olduğu belirtilen bir iCloud hesabından sızdırılan veriler arasında özel fotoğraflar, uyuşturucu ve silah kullanımıyla ilgili yazışmalar ile görüntüler yer alıyor. Hunter Biden'ın ABD'de seks işçiliğine dair federal yasaları deldiği ve hakkında soruşturma açılabileceği iddia edilirken, ABD'de başkanları ve ailelerini korumaktan sorumlu Gizli Servis'ten de konuyla ilgili açıklama geldi.

National Review dergisine yapılan açıklamada, Gizli Servis'in "Hunter Biden hakkındaki sosyal medya paylaşımları ve iddialarından haberdar olduğu" ancak Gizli Servis'in "olası soruşturmaya tabi tutulacak eylemler hakkında yorum yapacak bir pozisyonda olmadığı" belirtildi.

SIZINTININ KAYNAĞI NE?

Hunter Biden'a ilişkin son sızıntının, 2020'deki başkanlık seçimleri öncesinde de gündem olan 'dizüstü bilgisayardan' elde edildiği düşünülüyor. Bu tarihte, Hunter Biden'a ait olduğu belirtilen bir bilgisayar, ismi açıklanmayan bir kişi tarafından bir tamirciye bırakılmış, içeriği de seçimlere üç hafta kala dönemin başkanı Donald Trump'a yakın internet sitelerine sızdırılmıştı. Bu olay sonrasında Biden'ın Ukrayna ile ilişkileri tartışma konusu olmuştu.

Kasım ayında düzenlenecek Kongre ara seçimleri öncesinde 4chan isimli internet sitesi üzerinden gerçekleşen son sızıntının da, bu bilgisayar yoluyla ulaşılan iCloud hesabındaki 450 gigabyte'tan fazla sesli mesajları, videoları, ses kayıtlarını ve fotoğraflarını içerdiği düşünülüyor.

İÇERİKTE NELER VAR?

Amerikan basınının "doğrulanmamış sızıntı" olarak nitelendirdiği veriler arasında uyuşturucu ve silah kullanımına ilişkin olanlar dikkat çekiyor. Bir görüntüde Biden, seks işçisi olduğu düşünülen bir kadınal sohbet ederken elindeki kokainin miktarını ölçüyor. 2019 tarihli bir SMS mesajında, bireysel silahlanma karşıtı bir kampanya yürüten yürüten babasının beş silah sahibi olduğunu öne sürüyor. Bir diğer mesajda ise kendisini uyuşturucu tedavisi görmesi için teşvik eden üvey annesi Jill Biden'a "kindar moron" diyor. Babasını ise cep telefonuna "Pedofili Peter" adıyla kaydettiği iddia ediliyor.

DAILY MAIL'DAN SORUŞTURMA İDDİASI

İngiliz gazetesi Daily Mail ise Hunter Biden'ın ABD'deki federal seks işçiliği yasalarını delmek suçlamasıyla soruşturmaya tabi tutulabileceğini yazdı. Gazetenin haberinde, Hunter Biden'ın 2018 yılında beş içinde para karşılığı seks için bir internet sitesine 30 bin dolardan fazla para ödediği, seks işçilerine yapılan ödemelerin "tıbbi hizmet" olarak gösterildiğini bazı kadınları cinsel ilişkiye girmek için Boston'dan New York'a götürdüğü ve bunun federal yasaları deliyor olabileceği iddia edildi.

Hunter Biden hakkında aynı zamanda, 2020'den beri bir vergi soruşturması yürütülüyor. (Kısa Dalga)

Dünya