Vize sorunu nasıl çözülecek?

Vize sorunu nasıl çözülecek?
Türk vatandaşların yaşadığı Schengen vizesi sorunu devam ediyor. Her iki başvurudan biri reddediliyor. Konser için yurt dışına çıkması gereken sanatçılar dahi vize alamıyor. Bu durum turizm sektörünü derinden etkiliyor. Peki acenteler nasıl bir yol izleyecek? Vize sorunu çözülebilecek mi?

Son dönemde yaşanan vize sorunlarından dolayı yurtdışına tur organize eden seyahat acen­teleri zor günler geçiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Son dönemde adeta bir siyasi şantaj olarak kullanılan bu vize sorununu en kısa sürede inşallah hal yoluna koyacağız.” demiş, vize konusunun çözümü için çalışılacağını söylemişti.

CNN TÜRK'ten Emre Bayıroğlu'na konuşan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Kelimenin tam anlamıyla aslında sistemli bir şekilde Türk vatandaşlarına Schengen vizesi verilmiyor” ifadelerini kullanırken Türk vatandaşlarının vize çilesi bitmiyor. Başvurular tek tek reddediliyor. Vize için başvuru yapanlar, sonuçları merakla beklese de pek ümitleri yok." dedi.

Öte yandan Bağlıkaya, “Pazar daralmış vaziyette, vize istemeyen ülkeler açısından bakıldığında bir avantaj tabi. Oraya vatandaşlarımızın seyahati çok daha fazlalaştı” şeklinde görüş belirtti. (Kısa Dalga)

Gündem