Vladimir Putin tezahüratına Ukrayna Dışişleri'nden tepki: Putin'i Türkiye'de yendik

Vladimir Putin tezahüratına Ukrayna Dışişleri'nden tepki: Putin'i Türkiye'de yendik
Fenerbahçe'nin bir grup taraftarının Ukrayna takımı Dinamo Kiev'le oynanan maçta gol yenmesi üzerine 'Vladimir Putin' tezahüratı yapması Ukrayna Dışişleri'nin de tepkisini çekti: "Türk taraftarlara kazanan tarafta olmalarını tavsiye ediyoruz."

Fenerbahçe'nin Ukrayna takımı Dinamo Kiev'e sahasında 2-1 yenilerek Şampiyonlar Ligi'ne veda ettiği maçta yapılan 'Vladimir Putin' tezahüratlarına Ukrayna Dışişleri Bakanlığı'ndan da tepki geldi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Şampiyonlar Ligi maçında Fenerbahçe taraftarları Rusya Devlet Başkanı Putin'in adını haykırırken, Dinamo Kiev taraftarları ZSU [Ukrayna Silahlı Kuvvetleri] sloganları attı. Silahlı Kuvvetler Putin'i Türk sahasında 2-1 mağlup etti. Türkiye'de darbe yediler ve Ukrayna'da da darbe yiyorlar. Türk taraftarlara kazanan tarafta olmalarını tavsiye ediyoruz."

Maçta Putin lehine tezahürat yapılması Dinamo Kiev'in teknik direktörü Mircea Lucescu'nun tepkisini çekmiş, Lucescu "Böylesi tezahüratlar beklemezdim, yazık" diyerek basın toplantısına çıkmamıştı.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar da Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Fenerbahçe taraftarlarından, ülkemizi bombalayan Rus katil ve saldırgan lehine destek sözlerini duymak çok üzücü" demişti. (Kısa Dalga)

Spor