Volvo CEO'su elektrikli araçların benzinli araçlar kadar ucuz olacağı tarihi açıkladı

Volvo CEO'su elektrikli araçların benzinli araçlar kadar ucuz olacağı tarihi açıkladı
Volvo CEO'su Rowan, 2025 yılında şirketin elektrikli araçlarının benzinli araçlar kadar ucuz olacağını açıkladı. Rowan'a göre bunun da bir şartı var.

Elektrikli araçların fiyatları günümüzde geleneksel dizel ve benzinli araçların fiyatından çok daha pahalı. Bunun sayılabilecek birçok sebebi var ancak bir kere alındığı zaman da yakıt ücreti olarak dizel ve benzinliden daha az cep yakıyor.

Ancak tabii en başta arabayı alabilmek gerekiyor. Volvo’nun 2030 yılına kadar olan süreç için açıkladığı planlarının arasında yapılan açıklamalarda yakın zamanda Türkiye'de çoğalan elektrikli araçların, dizel ve benzinliler kadar ucuz olacağı da söyleniyor.

Elektrikli araçlar, 2025 yılında dizel ve benzinliler kadar ucuz olacak

Webtekno'nun haberine göre, Volvo CEO'su Jim Rowan, 2025 yılında şirketin elektrikli araçlarının benzinli araçlar kadar ucuz olacağını açıkladı. Rowan'a göre bu, pil maliyetlerini azaltmak için yeterli teknolojinin olmasıyla olacak.

İçten yanmalı motor üretiminden tamamen çekiliyor:

Volvo, 2030 yılına kadar ürettikleri tüm araçların yüzde 100 elektrikli araçlardan oluşmasını planlıyor. Şirket, bunun için Geely ile ortaklaşa kurduğu girişimi Aurobay'ın hisselerinin yüzde 33 kadarını elden çıkaracağını paylaştı. Böylelikle içten yanmalı motorların geliştirilmesi ve imalatına katılımdan tamamen çekilmiş olacak. Şirket, böylelikle içten yanmalı motorların geliştirilmesinden ve üretiminden tamamen çekilen ilk otomobil üreticisi olacak.

Volvo, 2025 yılına kadar küresel satışlarının yüzde 50'sinin tamamen elektrikli araçlar olacağını, diğer yüzde 50’nin ise hibrit araçlar olmasını hedefliyor. Ayrıca 2030 yılına kadar tamamen elektrikli araç üretimine geçecek.

Teknoloji