Washington Post'ta Zelenski analizi: Deneyimler ve trajedi onu baştan aşağı değiştirdi

Washington Post'ta Zelenski analizi: Deneyimler ve trajedi onu baştan aşağı değiştirdi
Washington Post (WP), Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin Rusya'yla savaşta geçen bir yıldaki değişimini yazdı.

Rusya-Ukrayna savaşının birinci yıldönümünde Washington Post'ta yayımlanan analizde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşın yıldönümüne yaklaşıldığı belirtilirken, bu süreçte Zelenski'nin tutumunun gittikçe sertleştiği ifade edildi.

Independent Türkçe'nin aktardığına göre yazıda, komedyenlikten devlet başkanlığına uzanan kariyerinde Zelenski için "Göreve Putin'le barışın mümkün olduğunu düşünerek geldi. Şimdiyse zaferin tek çözüm olduğuna inanıyor" değerlendirmesi yapıldı.

Gazeteye konuşan Ukrayna Devlet Başkanlık Ofisi Başkanı Andriy Yermak ise şunları söyledi: "Tabii ki, devlet başkanı da dahil hepimiz değiştik. Onun görev süresinde karşılaştığı zorluklar, kişiyi kaçınılmaz olarak değiştirir. Daha da sert hale geldi mi? Elbette. Daha güçlü hale geldi mi? Bence o zaten her zaman güçlüydü."

Analizde, Zelenski'nin dönüşümüne dair şu ifadelere yer verildi: "İlk haftalarda aklın galip gelebileceği umuduyla Belarus ve Türkiye'deki görüşmelere elçiler gönderen savaş zamanı lideri artık yok. Deneyimler ve trajedi onu baştan aşağı değiştirdi. (…) Yönetim tarzı savaş koşullarına uyacak şekilde sertleşti. Rusya'ya olduğu gibi Batı'ya karşı tutumu da öyle."

Zelenski, 17-19 Şubat'ta 59'uncusu Münih Güvenlik Konferansı'ndaki konuşmasında Batı'dan elini çabuk tutmasını isteyerek, "Acele etmemiz lazım. Rusya'nın potansiyelini sınırlayabilmemiz için anlaşmalarımızı, teslimatlarımızı ve kararlarımızı hızlandırmalıyız" demişti.

Dünya