WhatsApp grup sohbetlerinde yeni özellik

WhatsApp grup sohbetlerinde yeni özellik
WhatsApp kullanıcıları, son 60 gün içinde bir gruptan kimin ayrıldığını veya çıkarıldığını görebilecek.

Kullanıcılarına kısa bir süre grup sohbetlerinde belirli kullanıcıları sessize alma imkanı sunan WhatsApp, bir yeniliğe daha gidiyor. Yenilik grup sohbetleri ile ilgili olacak. WhatsApp, bundan böyle, bulunduğunuz sohbetin geçmiş katılımcılarını görüntülemenize izin verecek.

Webrazzi'de yer alan habere göre, şirket bu özelliği halihazırda Android uygulaması için geliştirmeye başlamıştı. Şimdi ise WABetaInfo tarafından ortaya çıkarılan bilgilere göre uygulamanın iOS sürümü için de bu özellik geliştiriliyor.

SESSİZ SEDASIZ ORTADAN KAYBOLAMAYACAKLAR

"Geçmiş Katılımcılar" özelliği ile WhatsApp kullanıcıları, son 60 gün içinde bir gruptan kimin ayrıldığını veya çıkarıldığını görebilecek. Şirket, bir süre önce de tüm üyelere bildirilmeden bir gruptan sessizce çıkılmasına izin veren bir işlev geliştirdiğini açıklamıştı. Yani aslında iki özellik birbirinin tamamlayan özellikler olarak karşımıza çıkıyor. Bir gruptan sessizce çıkabileceksiniz, ancak gruptakiler merak ederse 60 gün içinde sizin o gruptan çıktığınızı görebilecek. Kısacası WhatsApp kullanıcıları sessiz sedasız ortadan kaybolamayacak.

Paylaşılan bilgilere göre özelliğin kullanımı da kolay. Grup katılımcıları listesinin altında, insanların geçmişte grupta kimin katılımcı olduğunu görmelerine olanak tanıyan yeni bir seçenek görünecek. Bu yeni seçenek sayesinde, bir WhatsApp grubundan kimin ayrıldığını takip etmek daha kolay olacak.

Şu anda bu listenin sadece grup yöneticileri tarafından değil, gruptaki herkes tarafından görülebileceği iddia ediliyor, ancak bunun doğruluğu için WhatsApp'tan gelecek resmi açıklamayı takip etmek gerekiyor.

Yaşam