WhatsApp mesajları kurtarıldı, yeniden istismar soruşturması açıldı

WhatsApp mesajları kurtarıldı, yeniden istismar soruşturması açıldı
İstanbul'da bir lisede kız öğrenciye dört yıl boyunca istismarda bulunduğu iddiasıyla soruşturulan öğretmene dava açılmadı. Öğrencini zorla sildirilen mesajları geri getirmesi sonrası bir kez daha soruşturma başlatıldı.

Güngören ilçesindeki bir lisede din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenliği yapan M.D. hakkında, bir kız öğrenciye istismarda bulunduğu suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Öğrencinin ihbarı üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Öğretmenin, baskı ve tehditle çocuğu 14 yaşından 20 yaşına kadar istismar ettiği belirtildi.

Öğretmenin öğrenciye gönderdiği, kendisine ait 'cinsel içerikli görüntüler' de dosyaya girdi

WhatsApp mesajlarına ulaşıldı

Öğrencinin M.D. hakkında 2022'de de şikayetçi olduğu ancak M.D.'nin WhatsApp'tan gönderdiği fotoğraf ve videoları zorla sildirdiği için delil sunulamadığı kaydedildi.

Savcılık da eksik delil nedeniyle takipsizlik kararı verdi. Öğrenci, telefonuna yüklediği uygulamayla silinmiş fotoğrafları geri getirdi. Geçen ayki yeni soruşturma da bunun üzerine başlatılmış oldu.

Eşi tehdit mi etti?

S.T.'nin avukatı Nur Arıkan, soruşturmaya dair şunları söyledi: "Sistematik cinsel saldırılar 2016 yılında başlıyor. İstanbul Güngören'de sadece kız öğrencilerin olduğu meslek lisesinde 9'uncu sınıf öğrencisiyken öğretmeni tarafından cinsel istismara maruz kalıyor. Kız çocuğuna dokunarak, öperek, aracına alarak istismar etmeye başlıyor. Bu süreç içerisinde şüpheli ve karısı, kız çocuğunu tehdit ederek susturuyor.

'Okuldan dönüş olmadı'

Artık çocuk dayanamayacak duruma geliyor, intihara teşebbüs ediyor. Ablası intiharını önlüyor, şu an psikolojik tedavi görüyor. İlaçlarla ayakta kalıyor. Bunlar onun 14 yaşında kaldırabileceği şeyler değil, şu an 20 yaşına geldi. Şüpheli hala 'Ailen bu durumu öğrenirse seni öldürür' diyerek tehdit ediyor. Bugüne kadar da bu tehditlerle baskılamış. Maalesef kapalı bir toplumuz ve süreç gittikçe daha çok zorlaşmış. Cinsel istismardan soruşturma devam ediyor. Bu durumu okula bildirdik, herhangi dönüş olmadı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na çağrıda bulunmak istiyoruz; davaya müdahil olmalarını istiyoruz." (DHA)

Gündem