WhatsApp'a beklenen paylaşım özelliği geldi: HD kalitesinde fotoğraf gönderilebilecek

WhatsApp'a beklenen paylaşım özelliği geldi: HD kalitesinde fotoğraf gönderilebilecek
WhatsApp uygulamasının beta sürümüne, HD kalitesinde fotoğraf aktarmayı mümkün kılan yeni bir özellik eklendi. Artık karşı tarafa resim gönderirken kaliteyi seçebileceksiniz.

WhatsApp aracılığıyla yüksek kaliteli görüntü paylaşmak mümkün hale geliyor. Popüler mesajlaşma uyuglamasının hem Android hem de iOS için yayınlanan beta sürümlerine HD kalitesinde fotoğraf gönderilmesine olanak tanıyan yeni bir özellik dahil edildi.

indir.webp
Donanımhaber'de yer alan bilgilere göre; şimdiye kadar kullanıcılar fotoğrafların çözünürlüğü korunmadığı için WhatsApp üzerinden yüksek kaliteli görüntü göndermekten kaçınıyordu. Zira yüksek sıkıştırmaya maruz kalması nedeniyle resimlerde kalite kaybı meydana geliyordu. Artık böyle bir durum söz konusu olmayacak.

Farklı boyutlandırma seçenekleri olacak

Mesajlaşma platformu, HD fotoğrafların boyutlarını koruyarak paylaşmayı mümkün kılan bir özelliği test etmeye başladı. Yeni işlev, resmi göndermeden önce çözünürlüğünü seçmenize olanak tanıyor. Standart kalite (1600 x 1052 piksel) ve HD kalite (4096 x 2692 piksel) olmak üzere iki seçenek var.


Yüksek çözünürlükte gönderdiğinizde resimler sohbette HD simgesiyle işaretleniyor. Ancak HD kalite seçeneğinin görüntüyü orijinal boyutunda göndermek anlamına gelmediğini belirtelim. Bu seçildiğinde bile uygulama görüntüyü sıkıştırarak bazı ayrıntılardan mahrum bırakıyor.

Teknoloji