WhatsApp'ta yeni özellik: Dört telefonda birden kullanılacak

WhatsApp'ta yeni özellik: Dört telefonda birden kullanılacak
Çevrimiçi mesajlaşma uygulaması WhatsApp, çıkmaya gerek kalmadan artık dört farklı telefonda kullanılabilecek.

WhatsApp'ın duyurusunda, mesajlaşma uygulamasının artık aynı anda birden fazla telefonda kullanılabileceğini ve toplamda dört adede kadar yardımcı cihazı bağlanabileceği belirtildi.

Chip'in haberine göre bu süreç, kullanıcıların kişisel bilgisayarları ve tabletleri hesaplarına bağlamasına ve WhatsApp’ı her cihazda bağımsız olarak kullanmasına benzer şekilde çalışıyor.

Ayrıca bu güncelleme, Meta CEO’su Mark Zuckerberg tarafından Facebook sayfasında da duyuruldu.

Şirket, cihazlar arası uyumluluğu artırmak amacıyla ilk olarak geçen yıl birden fazla cihazı birbirine bağlama özelliğini duyurmuştu.

İnternetten senkronize

WhatsApp, bu özelliğin bir parçası olarak, sohbetleri uçtan uca şifrelenmiş halde tutarken sohbetleri ve medyayı internet üzerinden cihazlar arasında senkronize edecek.

Birincil cihazın uzun süre devre dışı kalması durumunda, WhatsApp'ın yardımcı cihazlardan otomatik olarak çıkış yapacağı da belirtildi.

Şirket tarafından yayınlanan blog yazısında şöyle dendi: “Telefonları yardımcı cihazlar olarak bağlamak, mesajlaşmayı kolaylaştırır. Artık çıkış yapmadan telefonlar arasında geçiş yapabilir ve sohbetlerinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Veya küçük bir işletme sahibiyseniz, ek çalışanlar artık aynı WhatsApp Business hesabı altında müşterilere doğrudan telefonlarından yanıt verebilir.”

Güncelleme dünya genelinde kademeli olarak yayınlanmaya başlarken, gelecek haftalarda herkese ulaşacak.

WhatsApp, gelecek haftalarda yardımcı cihaz eklemenin alternatif bir yolunu da tanıtacağını da aktardı.

Kullanıcılar, cihazı bağlamak için birincil telefonlarına girebilecekleri tek seferlik bir kod almak için telefon numaralarını WhatsApp Web'e yazabilecekler. (Kısa Dalga)

Teknoloji