WhatsApp'ta yeni özellik: Süreli mesajlar nasıl saklanacak?

WhatsApp'ta yeni özellik: Süreli mesajlar nasıl saklanacak?
WhatsApp kullanıcılarına kaybolan mesajlarını saklama imkanı verecek.

WhatsApp halihazırda kullanıcıların mesajlarını bir süreden sonra otomatik olarak silinecek şekilde ayarlamasına imkan veriyor. Fakat bu özellik, bazı önemli mesajların kaydedilmeden önce kaybolabileceği anlamına da geliyor. Independent'in haberine göre WhatsApp'ın "Sohbette Tut" olarak bilinen yeni bir özellik sunacağı belirtiliyor. WhatsApp buna "gönderici süper gücü" diyor çünkü bu araç, mesajların kalmasına yalnızca gönderici kabul ederse izin veriyor.

Bir kişinin saklamak istediği bir mesaj gönderildiğinde, o kişi mesajın üzerine tıklayabilir ve mesajı saklama seçeneğini seçebilir. Bunun ardından göndericiye bir bildirim gönderilerek kararı veto etme seçeneği sunuluyor.

Gönderici mesajın kaydedilmesini engellerse, bu karar nihai oluyor ve normal sürenin sonunda mesaj herkesin cihazından siliniyor.

Kişi mesajın kaydedilebilmesini kabul ederse, mesaja küçük bir yer imi simgesi geliyor. Mesaj, sohbet içinde kalmanın yanı sıra, hangi sohbetten geldiklerine göre düzenlenmiş olarak bir arada görülebilecekleri bir "Saklanan Mesajlar" klasörüne eklenir.

WhatsApp, bu özelliğin "gelecek birkaç hafta içinde dünya çapında kullanıma sunulacağını" açıkladı. (Kısa Dalga)

Teknoloji