WhatsApp’ta yeni özellik yolda: 'Saklanan mesajlar' üzerinde çalışılıyor

WhatsApp’ta yeni özellik yolda: 'Saklanan mesajlar' üzerinde çalışılıyor
WhatsApp, kaybolan mesajları saklamanızı sağlayacak Saklanan Mesajlar özelliği üzerinde çalışıyor.

WhatsApp, yakın zamanda birçok yeni özellikle karşımıza çıktı. Üzerinde çalışılan yeni özelliklerden biri de WhatsApp Saklanan Mesajlar özelliği.

ShiftDelete'de yer alan habere göre; kullanıcılar kaybolan mesajları kaydetmek ve herkesin görmesi için saklamak amacıyla yeni WhatsApp Kaybolan Mesajlar özelliğini kullanabilir. Genel olarak bakıldığında kaybolan mesajlar, belirli bir süre sonunda otomatik olarak yok olan mesajlardır. Bu özellik sayesinde ise mesajın süresi dolmuş olsa bile görmek mümkün olacak.

Normal mesajdan küçük bir görsel farkı olacak

Kullanıcılar, saklayabilecekleri gibi istedikleri zaman kaldırma seçeneğine de sahip olacak. Bu seçeneği seçtikten sonra ise mesaj, herkes için silinecek. Tüm bunların yanı sıra bu mesajları diğer normal mesajlardan ayırmak için küçük bir görsel fark olacak.

Ne zaman kullanılmaya başlanacak?

Ekran görüntüsüne bakıldığında mesajın yanında yer alan işaretin Instagram Kaydedilenler işaretiyle aynı olduğu görülüyor. WhatsApp Saklanan Mesajlar özelliği henüz geliştirme aşamasında olarak yer alıyor. Bundan dolayı özelliğin ne zaman ve nasıl kullanılabileceğiyle ilgili herhangi bir bilgi yer almıyor.

Bunların dışında platform, son olarak mesajları taşıma özelliğini kullanıma sundu. Bu özellik ile birlikte QR kod sayesinde tüm sohbetleri başka bir telefona aktarmak daha kolay bir hale gelecek. Böylece mesajları aktarmak için önce buluta saklamak ve sonrasında yeni cihaza indirmek gibi aşamaları gerek kalmıyor.

Teknoloji