Wordle Türkçe yazılımcısı kelimeleri nasıl seçtiklerini anlattı

Wordle Türkçe yazılımcısı kelimeleri nasıl seçtiklerini anlattı
ABD'de ortaya çıkan ve tüm dünyada popüler hale gelen Wordle'ın Türkçe versiyonunu geliştiren yazılımcı Fatih Kadir Akın, kelimeleri nasıl seçtiklerini anlattı.

ABD'deki oyunu görüp beğenen Fatih Kadir Akın isimli yazılımcı   oyunu Türkçeye çevirince, 'Wordle salgını' Türkiye'yi de sarmaya başladı. Şu an için her gün on binlerce kişinin oynadığı Türkçe Wordle da hızla büyümeye devam ediyor.

  Hürriyet'e konuşan Fatih Kadir Akın, yazılım geliştiricisi olarak uzun yıllardır teknoloji sektöründe çalıştığını anlattı. Wordle'ın Türkçe versiyonunu hazırlarken, mevcut İngilizce oyunun bir kopyası olduğu için teknik olarak pek zorlanmadığını belirten Akın "Fakat oyundaki klavyeyi Türkçe yapmak ve özellikle Türkçe 5 harfli kelimelerin listesini oluşturmak hem çok uğraştırdı hem de oldukça vakit aldı" dedi.

Akın şu bilgileri verdi: "Oyun viral hale gelince yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Şu an anlık 4-5 bin kişi Türkçe Wordle oynuyor. Türkçe oyunda yaklaşık 4 bin kelime bulunuyor.  Kelimeler toplu şekilde oyunun içerisinde bulunuyor. Tamamı Türk Dil Kurumu’nun sözlüğünde geçen beş harfli kelimeler. Özetle oyunun kelime havuzuna bir yerden kelime çekilmiyor. Kelimeleri rastgele seçiyorum. Kelime listesi tamamen rastgele karıştırılmış bir liste, tarih bazlı bir eşleştirme yapmak mümkün ama gerçekten uğraşmak gerek. Bununla hiç uğraşmaya çalışmadım. Kelimeleri rastgele karıştırdım ve çıktı. Eğer özel güne mesaj içeren bir kelime gelirse bu da inanın tamamen tesadüf olur."

HABERİN TAMAMI

Yaşam