WSJ muhabiri Rusya'da casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı

WSJ muhabiri Rusya'da casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı
Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin muhabirlerinden Evan Gershkovich, Rusya'da casusluk suçlamasıyla gözaltına alındı.

2022/10/30/dw-serit.jpg

Rusya'da Wall Street Journal (WSJ) gazetesinin muhabiri Evan Gershkovich'in casusluk suçlamasıyla gözaltına alındığı bildirildi.

Rus haber ajansları, ABD vatandaşı Gershkovich'in gözaltına alındığına dair bilgiyi Federal Güvenlik Servisi'nin (FSB) açıklamasına dayandırdı.

Ajansların haberine göre FSB, 31 yaşındaki Gershkovich'in Ural Dağları'ndaki Yekaterinburg kentinde gizli bilgi elde etmeye çalışırken gözaltına alındığını belirtti.

FSB, "ABD hükümeti çıkarına casusluk yaptığından şüphelenilen" Wall Street Journal muhabirinin edinmeye çalıştığı bilginin, Rus ordusuna bağlı şirketlerden birinin faaliyetleri konusunda olduğunu bildirdi.

FSB, Gershkovich'in Rusya Dışişleri Bakanlığının gazeteci olarak çalışma akreditasyonu verdiği isimler arasında yer aldığını ifade etti.

FSB, Wall Street Journal'in Moskova bürosunda çalışan Gershkovich'in ne zaman gözaltına alındığını duyurmadı.

Rusya'da casusluk suçu, 20 yıla varan hapis cezaları öngörüyor.

Wall Street Journal gazetesinde Rusya ve Ukrayna ile ilgili haberler yapan Gershkovich'in geçtiğimiz günlerde yayımlanan son haberi, Batı'nın uyguladığı yaptırımların etkisiyle kötüye giden Rus ekonomisi üzerineydi.

Sovyetler Birliği'nden ABD'ye göç eden bir aileden geldiği için Rusça da bilen Gershkovich, WSJ'den önce Moskova'da AFP haber ajansı muhabiri olarak çalışıyordu. Daha önce ise İngilizce yayın yapan The Moscow Times haber sitesi için muhabirlik yapıyordu.

Dünya