X için ilk marka ihlal davası açıldı
Twitter platformunu satın aldıktan sonra apar topar ismini X olarak değiştiren ve yeni bir tanımlama yapan Elon Musk, potansiyel olarak marka ihlal davalarının da fitilini ateşlemişti. Nitekim ilk dava gecikmedi.
X marka ihlali mi yapıyor?
Reklamcılık, sosyal medya servisleri, veri analizi, Pazar araştırması gibi pek çok fonksiyonu bünyesinde topladığı için platform X şeklinde biri isimlendirme tercih etmişti. Ne var ki bu isimle sayısız markanın tescili var.
Florida kaynaklı X Social Media, marka isminin izinsiz kullanıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu.
Donanımhaber'in aktardığına göre Temmuz ayında X olarak ismi değiştikten sonra Ağustos ayında X Social Media firmaya ihtar çekmiş ancak Elon Musk bunu dikkate almamış.
X Social Media isim hakkının ihlal edildiğini savunuyor ve kendi hizmetlerinin X Corp ile ilişkilendirildiğini, bunun da markaya zarar verdiğini belirtiyor. Ayrıca X (eski Twitter) markasının farklı alanlar için de tescil yaptırdığını ve bunun kendi hizmetleri ile benzeştiğini ifade ediyor.
Marka ihlali sonucunda zarara uğradığını belirten X Social Media, bu zararın 3 kata kadar tazminini ve Elon Musk’ın X markasını kullanmaktan menedilmesini istiyor. Duruşmaların başlaması ile mahkemenin tavrı da belli olacak. (Kısa Dalga)
Abone Ol
İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.