Yabancı plaka ile hiç yurt dışına çıkmadım demişti: 19 kere Bulgaristan'a gitmiş

Yabancı plaka ile hiç yurt dışına çıkmadım demişti: 19 kere Bulgaristan'a gitmiş
Deniz Bank fon vurgununun iki numaralı sanığı Ali Yörük'ün yurtdışına giriş çıkışlarıyla ilgili yalanı ortaya çıktı. Yabancı plakalı araçla hiç yurt dışına çıkmadığını söyleyen Ali Yörük'ün 2019’dan bugüne 19 defa yurt dışına gittiği belirlendi.

Denizbank’ın 4. Levent Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan’ın suç ortağı olmakla suçlanan Ali Yörük, gerek sanık gerekse şikayetçi ifadelerinde pek çok kez adı geçen bir kişi.

On Haber’e göre; Seçil Erzan’ın kurduğu fona para yatırmak isteyen kişilerin paralarını elden ve nakit olarak Ali Yörük’ün teslim aldığı ifade ediliyor.

Seçil Erzan, ifadesinin bir yerinde Ali Yörük’ün zaman zaman kendisinden zorla para aldığını söylüyor. Verdiği örneklerden biri, Erzan’ın fonuna 2 milyon 198 bin dolar yatıran ve parayı da Ali Yörük’e teslim eden Bülent Çeviker’in durumu. Erzan’a göre Yörük bu parayı teslim aldıktan sonra içinden 400 bin doları almış, kalanı Erzan’a teslim etmiş.

Seçilbank vurgununun iki numaralı sanığı Ali Yörük’ün yurtdışına giriş çıkışlarıyla ilgili yalanı ortaya çıktı. Dava dosyasına giren Kapıkule Hudut Kapısı’ndan Bulgaristan’a giriş çıkışlarla ilgili bilgi emniyet ifadesinde yabancı plakalı araçla hiç yurt dışına çıkmadığını, bu sebeple araçların kimlere ait olduğunu bilmediğini, bu plakalar ile hiç alakasının olmadığını söyleyen Ali Yörük’ü yalanladı. Ali Yörük 2019’dan bugüne 19 defa yurt dışına çıkmış.

‘Ucuz alkol’ savunması

Ali Yörük Bulgaristan’da alkolün daha ucuz olması sebebiyle Bulgaristan’a sık gidip geldiğini, Bulgaristan’da Svilengrad isimli şehre eğlence amacıyla gittiğini, daha ileriye yolculuk yapmadığını söylemişti. Ali Yörük Bulgaristan’a gece gitmesinin gerekçesini gündüz çalışıp gece eğlence mekanlarına gitmek olarak açıklamıştı.

Yörük de ifadesinde Seçil Erzan tarafından dolandırıldığını iddia etmişti

Seçil Erzan, 2023 mart ayında kendisine para veren isimlerden İnci Çeviker ve eşi Bülent Çeviker’e “Bankanın para toplama aracı firmasından Ali Bey gelecek, parayı ona teslim edin” demiş, Çeviker çifti de 1 milyon 920 bin doları bankadaki hesaplarından çektikten sonra Erzan’ın gönderdiği Ali Yörük’e elden teslim etmişti. Erzan’la birlikte tutuklanan isimlerden olan ve hakkında “Nitelikli Dolandırıcılık” suçundan 10 yıla kadar hapis istenen Ali Yörük de ifadesinde Seçil Erzan tarafından dolandırıldığını iddia etti.

Çorlu’da bir otomotiv bayisinin satış müdürü olan Ali Yörük tutuklandığı gün verdiği ifadesinde Seçil Erzan’la olan bağlantısını şöyle anlattı: 17 yıl önce Çorlu’daki Denizbank şubesine kredi çekmek için gittiğinde Seçil Erzan’ı gişe memuru olarak tanıdım. O dönem işten ayrıldım. Bana ne iş yapacağımı ve ne kadar param olduğunu sordu. Tazminatımı aldığımı ve borsada bir miktar paramın olduğunu söyledim. Bu paraları kendisine vermemi ve bana fazla para kazandıracağını şöyledi. ‘Araba işi gibi düşün, kâr edeceğiz’ dedi. İki bankadan kredi çektim. Tanıdıklarımdan borç aldım. Toplamda 5 milyon TL parayı 1.5 yıl önce Florya’da Erzan’a elden teslim ettim. Aradan 3-4 ay kadar süre geçti. Paramı istiyordum. Kendisi bana ‘Bu öyle hemen paranı çekebileceğin bir fon değil, çekersen zarar edersin’ diyerek oyaladı. Aradan bir yıl kadar süre geçti. Bana 5 milyon TL olarak teslim ettiğim paranın 100 milyon TL olduğunu söyledi. Fonda Fatih Terim’in olduğunu söyledi. Bana 5 milyon TL bedelli senet verdi. Senedi alınca paramın gelmesini bekledim. Daha sonra tutuklandı. Senetle paramı tahsil edebileceğimi düşündüğüm için suç duyurusunda bulunmadım. Hatta avukatım da senedi icraya koydu. (Kısa Dalga)

Gündem