Yağışlara rağmen işçiler çalıştırıldı: Altın madeninde 22 işçi yaşamını yitirdi

Yağışlara rağmen işçiler çalıştırıldı: Altın madeninde 22 işçi yaşamını yitirdi
Tanzanya'da olumsuz hava koşullarına rağmen çalışmanın devam ettiği kaçak altın madeninde göçük meydana geldi. Göçükte 22 işçi yaşamını yitirdi.

Doğu Afrika ülkesi Tanzanya'nın kuzeyinde yaşanan şiddetli yağışlar sonrasında, yasadışı olarak faaliyette olan altın madeninde göçük meydana geldi.

Bariadi bölge yetkilisi Simon Simalenga, yaşları 24 ile 38 arasında değişen bir grup kişinin yağışlar sebebiyle faaliyetlerin sınırlandırıldığı bölgede maden çalışmaları yapması sonucu göçük yaşandığını anlattı.

Duvar'ın Reuters'a dayandırdığı haberde 13 Ocak Cumartesi günü yaşanan olaya ilişkin açıklama yapan Simalenga, "Önce bize madende 19-20 kişinin mahsur kaldığı söylenmişti ancak maalesef 22 ceset çıkardık" dedi.

Simalenga, göçüğün büyük ölçüde kaldırılmasına rağmen bölgedeki arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Simalenga'nın verdiği bilgilere göre, madenciler, bundan 2 ila 3 hafta öncesinde bölgede altın madeni açısından zengin bir alan keşfetmişti. Ancak hükümet fiziksel ve çevresel güvenlik ile ilgili prosedürlere onay vermeden bölgede maden faaliyetlerine başlamıştı.

Çalışmaların durdurulması istenmiş

Bu esnada yerel bir madencilik yetkilisi alanı ziyaret edip maden faaliyetlerini durdurmalarını söylese de grup, cuma akşamı geç saatlerde çalışmalarına devam etti.

Tanzanya hükümeti, yıllardır küçük çaplı madencilik faaliyetlerini iyileştirmeye çalışsa da ülkede halen yasadışı madencilik faaliyetlerinde bulunuluyor. Tanzanya; Güney Afrika Cumhuriyeti, Gana ve Mali'den sonra dünyanın en büyük dördüncü maden üreticisi konumunda. (Kısa Dalga)

Dünya