Yakınları anlattı: Taciz kavgasında linç edilen Ergün Arslan tacizi engellemek istemiş

Yakınları anlattı: Taciz kavgasında linç edilen Ergün Arslan tacizi engellemek istemiş
Diyarbakır'da Ergün Arslan kalabalık bir grubun saldırısına uğradı, yaralı halde sokaklarda gezdirildi, ardından yaşamını yitirdi. Şüpheliler Ergün Arslan'ı bir çocuğun fotoğrafını çekmekle suçladı. Çocuk, fotoğrafını çeken kişinin Ergün Arslan olmadığını söyledi. Yakınları, Ergün Arslan'ın tacizi engellemeye çalıştığını söyledi.

Diyarbakır'da 13 yaşındaki çocuğun otoğrafını çektiği iddiasıyla bir grup tarafından dövülüp bıçaklanarak sokaklarda gezdirildikten sonra kan kaybından ölen Ergün Arslan'ın (40) fotoğrafı çeken kişi olmadığı ortaya çıktı.

Olay, 3 Nisan günü akşam saatlerinde Sur ilçesindeki Anzele Parkı'nda meydana geldi. Ergün Arslan, parkta bir çocuğun fotoğrafını çektiği iddiasıyla, bir grup tarafından 3 yerinden bıçaklandı. Dövülüp yaralı halde sokaklarda gezdirildiği anlar güvenlik kamerasına yansıyan Arslan, kaldırıldığı hastanede kan kaybından yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis tarafından gözaltına alınan 7 kişiden Baran Eren (23) ile S.D. (16) ve E.H.T. (16) tutuklandı. Soruşturma kapsamında tacize uğradığı iddia edilen çocuğa Ergün Arslan’ın resminin gösterildiği, çocuğun ise fotoğrafı çekenin Ergün Arslan olmadığını söylediği belirtildi. Arslan’ın kardeşi Süleyman Arslan da olaydan sonra kendisini farklı biri olarak tanıtıp gittiği mahallede çevredekilerle konuştuğunu, ağabeyinin kızlara laf atanlara tepki gösterince çıkan arbedede öldürüldüğünü öğrendiğini söyledi.

Arslan’ın kardeşi Süleyman Arslan, "Şu an evimizde taziyemiz devam ediyor. Bizde taziye yerleri 3 gün sürer ama devam ediyor. Eve gelip gidenler var, destek veriyorlar. Yanımızda olduklarını belirtiyorlar. Hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

linc1.jpeg

Ergün Arslan'ın eşi Azize Arslan da adalet istediğini belirterek, "Eşime atılan iftiraların kaldırılmasını istiyorum. Eşim öyle bir şey yapmaz. Ben ondan böyle bir şey görmedim. Benim içim yandı onların da içi yansın. Ben başka bir şey söylemiyorum. Taziyemiz devam ediyor, sevenlerimiz çok. Öyle bir durum olsaydı kimse bizim kapımızı açmazdı. Kimse taziyemize de gelmezdi. Ben şahsen kendim bile gözyaşı dökmezdim. Kimse de taziye kurmazdı ona. Eşim hayvanseverdi. Bu işin peşini bırakmıyorum" ifadelerini kullandı. (DHA)

Gündem