Yalıkavak Marina şimdi de kaçak inşaatla gündemde

Yalıkavak Marina şimdi de kaçak inşaatla gündemde
Sedat Peker'in itiraflarıyla gündeme gelen Yalıkavak Marina'da 5 aydır ruhsatsız şekilde inşaat yapıldığı belirtildi. Üstelik Bodrum Belediyesi’nin mühürlediği şantiyede vinçler ve işçiler çalışmaya devam ediyor.

(Manşet fotoğraf: BirGün gazetesi)

Suç örgütü lideri olmaktan yargılanan Sedat Peker, itiraf videolarında Yalıkavak Marina’ya eski içişleri bakanı ve Susurluk Çetesi hükümlüsü Mehmet Ağar’ın çöktüğünü iddia etmişti. Peker’in iddiasına göre; 2016’da Yalıkavak Marina’nın sahibi Azerbaycanlı oligark Mübariz Mansimov tehdit edilerek hisseleri düşük fiyattan yine Azerbaycanlı olan Anar Alizade’ye devredilmişti. Perde arkasında Mehmet Ağar vardı ve oğlu Tolga Ağar, marinanın yönetim kurulu üyesiydi. 2018’de oğlu AKP’den milletvekili seçilen Mehmet Ağar marinanın yönetim kurulu başkanı olmuştu.

Büyük skandallarla anılan marina şimdi de kaçak inşaatla gündemde.

BirGün gazetesi yazarı Timur Soykan'ın 'O Marina'da kaçak inşaat' başlıklı yazısına göre marinadaki eski otel binası tamamen yıkılmış ve yerine iki katlı çok daha büyük bir otel inşa ediliyor. Önceden 11 odalı olan oteldeki oda sayısının en az iki kat arttığı öne sürülüyor.

Bodrum Belediyesi yetkilileri, marinayı işleten şirketin tadilat ruhsatı için başvurduğunu ve incelemenin sürdüğünü ifade etti. Şirkete ruhsatsız inşaatın durması için uyarı yapıldığını belirten belediye kaynakları “Vatandaşlardan şikâyetler geliyor. 2 kez mühürlememize rağmen çalışmaya devam ediyorlar” dedi.

İmara göre; marinanın bulunduğu denizin üzerine dolgu alanda yapılaşma oranının yüzde 20 olduğunu ifade eden Bodrum Belediyesi yetkilileri kendilerine sunulan tadilat projesine göre; marinada daha önce kullanılmayan rezerv olarak bırakılan alanda yapılaşmaya gidildiğini ifade ediyor. “Şu an ruhsat başvurusu son inceleme aşamasında. Fazlası yapıldıysa ruhsat verilmeyecek. Fazla yapılan bölümler yıkılacak” diye konuşuyorlar.

Henüz ruhsat incelemesi tamamlanmadığı için Yalıkavak Marina’da yapılaşma sınırlarının aşılıp aşılmadığına dair bir belge yok. Ama geçmişte bu sınırların altüst edilip sonra cezalar ödenerek kalıcılaştığına defalarca tanık olduk. Bakalım süreç nasıl işleyecek.

YAZININ TAMAMI

Gündem