Yalıkavak Marina'dan Mehmet Ağar açıklaması: Görevinden ayrıldı

Yalıkavak Marina'dan Mehmet Ağar açıklaması: Görevinden ayrıldı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde faaliyet gösteren Yalıkavak Marina'dan yapılan açıklamada, Mehmet Ağar'ın şirketteki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden ayrıldığı bildirildi.

Yalıkavak arina Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ağar'ın 17 Mayıs'ta görevinden ayrılma isteğini yazılı olarak ilettiği ancak Ağar'ın sağlık sorunları nedeniyle işlemin yapılmasının bir süreliğine ertelendiği belirtilen açıklamada, "Mehmet Ağar'ın şirketimizdeki görevinin sona erdiği bilgisini kamuoyuyla paylaşır, bu zamana kadar verdiği katkı ve hizmetler için kendisine teşekkür ederiz" ifadelerine yer verildi.

Ağar ANKA'ya yaptığı açıklamada "Hastaneden yeni çıktım evdeyim. Ben, bu olaylar başladığı anda Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan ayrılmak istediğimi ifade ettim. Onlar belki bu hastalık dolayısıyla bir jest yaptılar bana. Bugüne kadar bekletmişlerdir. Ama konular çıktığı anda ‘herkes rahatlasın’ diye bir dilekçe vermiştim, kapatsınlar diye konuyu. Yani ayrılmak istediğimi 10-15 gün evvel önce beyan etmiştim, ben. Ne yaptılar bilmiyorum. İşin doğrusu ilgilenecek vaktim de yok"  dedi.

NE OLMUŞTU?

Peker, ilk videolarında eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar’ı FETÖ davasında ceza alıp tahliye edilen Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov Gurbanoğlu’na "kumpas kurmakla" suçladı. Peker’in iddiasına göre; Ağar, Mansimov’u tehdit ederek Bodrum’daki Yalıkavak Marina’ya el koymuştu.

Sedat Peker’in iddialarını yanıtlayan Mehmet Ağar ise, "Rica üzerine yönetici olarak buradayım. Bizi buradan uzaklaştırınca yapılacak olan da belli: Buraya mafya çökecek" ifadelerini kullanmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağar’ın ifadelerine tepki gösterdi. Habertürk canlı yayınına katılan Soylu, Mehmet Ağar gibi daha önce devlette görev yapmış birinin marinada görevinin olmaması gerektiğini söyledi. Soylu "Ben olsam 48 saat içinde bırakırım" demişti. (DHA / ANKA)

 

Gündem