Yalnız yaşayan kadını domuz bağıyla öldüren 3 sanık için karar

Yalnız yaşayan kadını domuz bağıyla öldüren 3 sanık için karar
İstanbul, Beyoğlu’nda yalnız yaşayan Aysel Bozkurt’u 4 Haziran 2022’de domuz bağı yaparak darp edip, ağzını ve burnunu kapatarak öldürdükleri öne sürülen 2’si çocuk 3 kişinin yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme olay tarihinde 18 yaşından küçük olan K. K. ve E. K.’yı 30’ar yıla, Mehmet Solmaz’ı ise ağırlaştırılmış müebbete mahkum etti.

İstanbul Beyoğlu'nda 4 Haziran 2022 tarihinde yaşanan olayda, yalnız yaşayan Aysel Bozkurt’u domuz bağı yaparak darp edip, ağzını ve burnunu kapatarak öldürdükleri iddiasıyla 2’si çocuk 3 kişi hakkında dava açılmıştı.

Yargılamaya İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Solmaz ile suça sürüklenen çocuk K.K. ve E.K. cezaevinden Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemleri (SEGBİS) ile katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Boz duruşma salonunda hazır bulundu.

Beraat talep ettiler

Son sözü sorulan K.K. ve E.K. beraatını ve tahliyesini talep etti.

Mehmet Solmaz ise “Pişmanım beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Mahkeme, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan E.K. ve K.K.’yi “kadına karşı bir suç işlemek ve işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme” suçundan 22’şer yıl, “yağma” suçundan 8’er yıl olmak üzere toplam 30’ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

Mehmet Solmaz hakkında ise “Kadına karşı bir suç işlemek ve işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme” ve “yağma” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve 12 yıl hapis cezası verildi. (ANKA)

Gündem