Yapay Zeka Android'ler için kullanıma hazır: Resmi ChatGPT uygulaması Türkiye’de erişime açıldı

Yapay Zeka Android'ler için kullanıma hazır: Resmi ChatGPT uygulaması Türkiye’de erişime açıldı
İlk etapta sınırlı sayıda ülkede erişime açılan resmi ChatGPT Android uygulaması, Türkiye’de de yayına alındı. ChatGPT'nin Android sürümü kullanıcıları için neler sunuyor ve nasıl indirilir?

OpenAI, ChatGPT’yi daha geniş bir kullanıcı yelpazesine ulaştırabilmek adına kolları sıvadı. Metin tabanlı yapay zeka botu, Haziran ayının başında iOS kullanıcıları ile buluşmuştu.

Tüm gözler Android cihazlara çevrildiği aşamada konuyla ilgili açıklama geldi. ChatGPT, Türkiye'de bulunan Android cihazlar için erişime açıldı.

indir.webp

Donanımhaber'de yer alan bilgilere göre; ChatGPT'nin Android uygulaması, ABD, Hindistan, Bangladeş ve Brezilya'da bulunan cihazlar için halihazırda erişime açılmıştı.

Bunun ardından Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülkede kademeli olarak kullanıma sunulacağı belirtildi. Uygulama bugün Türkiye’de de kullanıma sunuldu.

Öte yandan; Android cihaz kullanıcıları üçüncü parti ve resmi olmayan uygulamalarla ChatGPT'ye ulaşabiliyordu.

Ancak bu zorunluluk artık ortadan kalkmış durumda. Uygulamanın Android sürümüne baktığımızda, iOS sürümü ile benzer bir tasarım bizleri karşılıyor.

OpenAI ChatGPT nedir, nasıl kullanılır?

Tıpkı web’de olduğu gibi Android sürümünde de bir mesajlaşma ekranı bulunuyor ve bu ekranın alt kısmında yer alan boşluğa bir metin yazarak sohbet robotuyla konuşmaya başlayabiliyorsunuz. Uygulama arayüzünde yer alan menüler ise ne yazık ki tam olarak Türkçe değil.

ChatGPT ücretsiz olarak markette yer alacak. Ancak daha iyi bir deneyim için aylık 499,99 TL'ye sunulan “ChatGPT Plus” aboneliği de mevcut olacak. Böylelikle kullanıcılar, ChatGPT-4 özelliklerinden faydalanabiliyor. Uygulamanın ücretsiz sürümünde ise Eylül 2021 yılına kadar geliştirilen ve veri aktarımı sağlanan ChatGPT-3.5 kullanılıyor. (Kısa Dalga)

Teknoloji