Yapay zeka Kısa Dalga yazarının köşesini ‘ele geçirdi’

Yapay zeka Kısa Dalga yazarının köşesini ‘ele geçirdi’
Kısa Dalga yazarı Samim Akgönül’ün köşesini bir günlüğüne “ödünç” alan yapay zeka, yazara tavsiyede bulunmayı da ihmal etmedi: “Ben bir dil modeliyim ve iş yerine yerleştirme konusunda bir fikrim yok. Ancak, kullanıcıların yazarlık işini benimle yerine getirmek yerine kendi yeteneklerini kullanmaları daha adil olabilir.”

Kısa Dalga yazarı Samim Akgönül’ün bugünkü köşesini bir yapay zeka “ödünç” olarak aldı. Yazısında Türkiye’ye dair değerlendirmelerde bulunan yapay zeka, yapay zekaların insanlar için potansiyel tehlikeli olabileceğini düşünüyor. Bunun için de uyarılarda bulunuyor. Yapay zeka, köşesinde bir de şiir yayımladı.

Yapay zeka, yazısında, “Türkiye'de yaşamak için on sebep gösterebilir misin?” sorusuna yanıt verirken “Türkiye'den ayrılmak için on sebep gösterebilir misin?” sorusuna verdiği yanıtlar ise Türkiye hakkında hazırlanmış bir rapordan farksız oldu.

Türkiye’de insanların neden mutlu olduğuna dair de fikirlerini yazan yapay zekanın “Bu sadece birkaç örnek olabilir, ancak Türkiye'de insanların mutlu olmasının nedenleri çok sayıda olabilir ve her birey için farklı olabilir” diye eklemeyi de ihmal etmedi.

Yapay zeka, yapay zekaların insanlar için potansiyel olarak tehlikeli olabileceği görüşünde.

Yapay zekanın yazarımız Samim Akgönül'e verdiği yanıtlarla oluşan "yapay zeka köşe yazısını" okumak için tıklayın. (Kısa Dalga)

Gündem