Yapay zeka sizin için iş başvurusu da yapacak: 'Sıradan mesajlardan daha etkili'

Yapay zeka sizin için iş başvurusu da yapacak: 'Sıradan mesajlardan daha etkili'
Profesyonel iş ağı Linkedln, yapay zeka destekli sohbet botu oluşturarak adayların iş başvuru metinlerini hazırlamalarını kolaylaştırdı.

Linkedln, kullanıcıların işini kolaylaştıracak yeni bir özelliği kullanıma sundu. Yeni özellik, temelinde yapay zekayla geliştirilen ChatGPT benzeri sohbet botu olarak kullanılıyor.

WebTekno'nun haberine göre Linkedln'in yapay zeka destekli sohbet botu, iş arayan bir kullanıcının başvurmak istediği şirketteki ilgili yöneticiye mesaj göndermesini sağlayacak.

Yapay zekanın 'bir tıklamayla' oluşturacağı mesaj, kişiselleştirilmiş yapıda olacak. Kullanıcı mesajı değiştirebilecek ve ses kaydı ekleyebilecek.

'İşe alım olasılığını artıracak'

Linkedln yöneticilerinden Ora Levit, yapay zeka tarafından oluşturulacak mesajların, sıradan mesajlardan çok daha etkili olacağını ve işe alım olasılığını artıracağını söyledi.

Linkedln'in yapay zeka destekli sohbet botunun etkili şekilde kullanılabilmesi için Linkedln profilinin tamamen doldurulmuş olması gerekecek.

Bu bağlamda iş başvurusu yapacak kişi profesyonel hayatıyla ilgili ne kadar fazla bilgi girerse, botun oluşturacağı metin de o kadar zengin olacak.

Böylelikle işveren, gelen mesaj ile başvuruyu yapan kişinin tüm yetkinliklerini anında görmüş olacak.

Robotu sadece ücretli hesabı olanlar kullanabiliyor. (Kısa Dalga)

Gündem