Yardım ekipleri İzmir'den yola çıktı

Yardım ekipleri İzmir'den yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 7 araç 41 personelden oluşan İzmir Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi'nin AFAD'ın yönlendirmesiyle Osmaniye'ye yola çıktığını açıkladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medyada yayınladığı mesajında arama kurtarma ekiplerinin ve günde 3 bin kişilik yemek üretebilen yemek tırının deprem bölgesine gönderildiğini açıkladı.

Başkan Tunç Soyer’in sosyal medyadan yayınladığı mesaj şöyle: “Geçmiş olsun Türkiye. Kahramanmaraş'taki 7.7 büyüklüğündeki depremden etkilenen bölgedeki tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı kurtarma ekipleri yardım ve destek için harekete geçti. Kötü haberler almamak için duacıyız."

Başkan Soyer, depremden etkilenen illerde öncelikle kurtarma ve ardından yardım için teyakkuzda olduklarını belirterek “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak tüm kurumsal kapasitemizi harekete geçirdik. Devletimizin kurumlarıyla birlikte depremden etkilenen vatandaşlarımıza her türlü yardıma hazırız” dedi.

Arama kurtarma ekiplerinin yola çıktığını belirten Soyer, şunları belirtti: “İlk ekibimiz deprem bölgesine yardım için yolda. 7 araç 41 personelden oluşan İzmir Büyükşehir Arama Kurtarma Ekibi, AFAD'ın yönlendirmesiyle Osmaniye ilimize doğru yola çıktı. Kayıplarımızın az olması en büyük temennimiz. Günde 3 bin kişiye yemek üretebilen yemek tırımız personel ve erzakla birlikte deprem bölgesine gidiyor. Çadır, battaniye, ısıtıcı ve insani yardım malzemelerini de koordinasyon içinde depremden etkilenen illere peyderpey göndereceğiz.” (ANKA)

Gündem