Yardım kampanyasındaki 'vergi' detayı Haluk Levent'in sözlerini akla getirdi

Yardım kampanyasındaki 'vergi' detayı Haluk Levent'in sözlerini akla getirdi
Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından toplanan yardımların daha az vergi verilmesine neden olması, Ahbap Derneği'nin kurucusu Haluk Levent'in sözlerini gündeme getirdi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgeye yardım etmek için AFAD ve Kızılay'a aktarılmak üzere dün TV'lerin ortak yayınında 'Türkiye Tek Yürek' kampanyası düzenlendi.

Kampanya kapsamında şirket, kurum ve kişilerden 115 milyar 146 milyon 528 bin lira bağış toplanırken, tanesi 50 liradan 9 milyon 10 bin SMS atıldı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, AFAD ve Türkiye Kızılay Derneği'ne nakdi bağış ve yardımların tamamının vergi indirimine tabi olacağını duyurdu.

Yardımların vergiden düşüleceğinin öğrenilmesi, depremi duyar duymaz bölgeye gidip yardım yapan, bazı kesimlerce hedef gösterilen Ahbap Derneği'nin kurucusu Haluk Levent'in sözlerini anımsattı.

Haluk Levent, 12 Şubat'ta FOX TV Ana Haber'e katılarak şunları söylemişti: "Biz fazla bağış toplama derdinde değiliz, çünkü bizim derdimiz yok. Ahbap’ta para diye bir şey yok. Ben altı yılda 1,5 milyar dağıttım ama parayı görmedim. Derneği büyütelim, kamu yararına yapalım... Bir kere kamu yararını şirketler vergiden düşüyor ya, bu konuda eleştiri alabilirim, belki bir gaf da yapabilirim ama içimdekini söylemek istiyorum.

Vergiden düşerek yapılacak yardımı ben istemiyorum. Ben gönlünden versin istiyorum, vergiden düşsün diye değil. O yüzden (kamu yararına dernek statüsü için) başvuruda bulunmadım, bulunmayı da düşünmüyoruz. Hatta biz yeteri kadar yardım aldık, kalan yardımı da, yardım etmek isteyenler AFAD’a yollasın. Devletin kurumudur, birlikte çalışıyoruz." (Kısa Dalga)

Gündem