MHP'li Yönter'den gazeteci Alican Uludağ'a tehdit: Nefesimiz ensende

MHP'li Yönter'den gazeteci Alican Uludağ'a tehdit: Nefesimiz ensende
Katıldığı televizyon programında gündemdeki yargı krizine ilişkin açıklamalarda bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, 'Ya kapatacağız, ya yeniden yapılandıracağız' dedi. Yönter'in bu açıklamasından sonra kararı alan dairenin bir üyesinin kızının nikah şahitliğini yaptığı ortaya çıktı. Gazeteci Alican Uludağ şahit olduğuna ilişkin görüntüyü paylaşınca, Yönter Uladağ'a yönelik tehdit dili kullandı.

Gazeteci Alican Uludağ "AYM'yi ya kapatacağız ya yeniden yapılandıracağız" diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter'in, AYM'nin Can Atalay kararını uygulamayan Yargıtay 3. Ceza Daire Üyesi H.Y.'nin kızının nikah şahitliğini yaptığı ortaya çıktı" dedi.

f-o-y-ixoaa5qbj.jpeg

Tehdit etti: Türk düşmanı, nefesimiz ensende

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter Uludağ'a yanıt olarak "Türk düşmanı Alican…Nefesimiz ensende…Sen gazeteci değil tetikçi bir militansın…Evet nikah şahidiydim, bununla da iftihar ederim. Bir düğünü bile müptezel ve mülevves emellerine alet ediyorsun ya bin kez lanet olsun sana…" ifadelerini kullandı.

"Sorularımı yanıtlayın"

Uludağ tekrardan yanıt verdi:

"İzzet Bey, gazeteciliğe Cumhuriyet gazetesinde başladım ve kendime Uğur Mumcu'yu ve O'nun gazeteciliğini örnek aldım. Türk düşmanı değil, bu milletin bir parçasıyım. Yurtsever bir gazeteciyim. Halkın çıkarlarını savunurum. Ayrıca devlet benim olduğumu da ne olmadığımı da iyi bilir, gizlim saklım yok. 15 yıldır yargı muhabirliği yapıyorum. Ve 15 yıldır hep ensemde hissettiğim birilerinin nefesine rağmen halkın gerçekleri öğrenmesi için yazmaktan vazgeçmedim. Gazeteciliğe ilk başladığım yıllarda yargıdaki FETÖ yapılanmasını yazabilen az sayıda muhabirden biriydim, (herkes ortaklık yaparken) Cumhuriyet'in arşivi orada duruyor.

Bugün somut bir olguyu yorumsuz paylaştım. Siz siyasetçiniz. Hakkınızdaki haberleri eleştirmek hakkınız, ancak tehdit dili kullanmak siyaset anlayışı olamaz. Ki Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir.

Gazeteci olarak da kimseye önyargım yok. Eğer kabul ederseniz, size de Türkiye gündeminde tartışılan konulara ilişkin sorular göndereyim (danışmanınız aracılığıyla) ve yanıtlasanız buradan yorumsuz paylaşayım. Gazeteci olarak size teklifim bu." (Kısa Dalga)

Gündem