Yargıda kavga büyüyor… Hakimden ‘İstanbul Anadolu Başsavcı Vekili rakı masasında tehdit etti’ iddiası

Yargıda kavga büyüyor… Hakimden ‘İstanbul Anadolu Başsavcı Vekili rakı masasında tehdit etti’ iddiası
Eski İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimi Sidar Demiroğlu’nun; İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın Hakimler ve Savcılar Kurulu’na ilettiği, adliyedeki “rüşvet, iş takibi, aracılık ve usulsüzlük” iddialarını içeren dilekçesindeki yer alan kendisi ile ilgili suçlamalara yanıt verdiği dilekçesinde çarpıcı ayrıntılar yer aldı.

Eski İstanbul Anadolu 4. Sulh Ceza Hâkimi Sidar Demiroğlu, hala görevde olan bir İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili’nin kendisini rakı masasında tehdit ettiğini ve o sırada yanında bir kadın avukat ile bir güzellik merkezi sahibinin olduğunu ileri sürdü.

Demiroğlu’nun HSK’ya verdiği ve Başsavcı Uçar’ın hakkında ileri sürdüğü iddiaların araştırılmasını istediği dilekçede şu iddialar yer aldı:

Demiroğlu bir soruşturma sırasında bir şüphelinin sorgusu sırasında İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı Vekili hakkında iddialarda bulunduğunu belirterek” Adı geçen şüpheli beyanlarında hali hazırda İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcı vekili olan … …. …. ile ilgili olarak bir kısım beyanlarda bulunmuş, bu kişinin …. …. isimli kişiyle ilişkili olduğunu beyan etmiş ve beyanların tamamı savunma hakkı kapsamında sorgu tutanağına geçirilmiştir” ifadelerini kullandı.

Demiroğlu şöyle devam etti:

“İlgili soruşturmayı yapan Cumhuriyet Savcılarının da salıverilme kararlarına itiraz etmeyerek ve inceleme tutanaklarında belirttikleri telefon görüşmelerinin yurt dışında yaşayan kişi ya da kişilere sızdırılması sebebiyle Hakimliğimize sevk edilmiş olup bu kişi yapılan sorgusunu müteakip hakimliğimizce tutuklanmıştır.
(...)
Bu işlemden yaklaşık 1 hafta sonra tarafıma o tarihte özel suçlardan sorumlu başsavcı vekili olarak görev yapan …. …. …. ‘ın isminin zapta geçmiş olması nedeniyle rahatsız olduğu ve bu durumdan hoşlanmadığı ifade edilmiştir. Ben durumun hukuka aykırı bir yönü olmadığını belirterek bu konuyu uzatmayarak meseleyi kapattım.

Ancak İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı tarafından hakkımda ileri sürülen iddialar henüz kamuoyuna yansımadan önce 10.10.2023 tarihinde kendisiyle tesadüfen karşılaştığım İstanbul Anadolu Cumhuriyet Savcısı …. …. bana "senin …. ….’le bir sorunun mu var? Sana çok kızgın” şeklinde beyanda bulununca ben de herhangi bir sorunumun
olmadığını belirterek durumu bu kişiye izah ettim.

Rakı masasında tehdit iddiası

Bunun üzerine …. …. …. bu kişiyi arayarak Ataşehir ilçesinde bulunan Şaşkın Balık isimli restorantta oturduğunu ve benimle görüşmek istediğini beyan etti. Bunun üzerine ben ve … …. söz konusu yere gittik. Burada …. …. ….’ın Azeri kökenli bir avukat olan …. …. ve Özge isimli güzellik uzmanı başka bir kadınla oturup rakı içtiğini gördüm. Kendisiyle görüştüğümde bana hitaben "Sen benim ismimi neden tutanağa geçirdin? Ben yaptığın şeyi senin yanına bırakmadım, Anayasal Bürodan sorumlu Başsavcı vekili oldum, senin hakkında tutanaklar tuttuk haberin var mı? Ayrıca senin dosyanı … ….’ye verdik gereğini yapacak” şeklinde beyanda bulundu, ben de kendisine durumu izah ettim ve yaptığım işlemin hukuka aykırı olmadığını belirttim.

Tehditten birkaç gün sonra suçlamaları basından öğrendim

Kendisine karşı verilmeyecek hesabımın olmadığını ve alnımın açık olduğunu beyan ettim. Daha sonra oradan ayrıldım. Bir kaç gün sonra da hakkımdaki suçlamaları basından öğrendim. Bu hususu da özellikle dikkatinize sunmak istiyorum.” (Kısa Dalga)

Gündem