Yargıtay, evlenme teklifinde ısrarı "zincirleme cinsel taciz" saydı

Yargıtay, evlenme teklifinde ısrarı "zincirleme cinsel taciz" saydı
Yargıtay 18. Ceza Dairesi, kadının istemediğini ve kabul etmediğini belirtmesine rağmen ısrarla evlenme teklif eden R.O.'ya a, "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçundan verilen mahkumiyet kararını bozarak, olayların "zincirleme cinsel taciz" suçunu oluşturduğuna hükmetti.

Ankara'da yaşayan R.O. ilgi bir kadına elektronik posta yoluyla, istemediğini ve kabul etmediğini belirtmesine rağmen ısrarla evlenme teklif etti. Sabah gazetesinden Mevlüt Hasgül'ün haberine göre kadının başvurusu üzerine Ankara 7. Sulh Ceza Mahkemesinde R.O. hakkında dava açıldı. Mahkeme R.O.'yu  "kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçundan 3 ay hapis cezası verdi. Bu ceza günlüğü 20 liradan paraya çevrildi ve toplam 3 bin 600 lira olarak hesaplandı.
R.O.  hükmü temyiz etti. Temyiz istemi üzerine dosya Yargıtay 18. Ceza Dairesine geldi. Daire  R.O.'nun elektronik posta yoluyla kadının istemediğini ve kabul etmediğini belirtmesine rağmen ısrarla evlenme teklif etmesi, aşık olduğunu ve sevdiğini söylemesinin ilgili kanunlarda tanımlanan "zincirleme cinsel taciz suçunu" oluşturduğuna yer verdi. Kararda, R.O.'ya verilen 3 ay hapis cezasının günlüğü 20 liradan paraya çevrilerek 1800 lira yerine 3 bin 600 lira olarak fazla hesaplandığı kaydedildi.

 

Gündem