Yarım milyon kişinin bilgilerini taşıyan USB belleği kaybetti!

Yarım milyon kişinin bilgilerini taşıyan USB belleği kaybetti!
Japonya'da Covid-19 yardımlarını organize eden bir şirketin çalışanı, 460 bin nüfuslu bir kentteki herkesin kişisel verilerini içeren USB belleği çaldırdı. Belediye yetkilileri, basın toplantısı düzenleyip eğilerek özür diledi.

Japonya, yaklaşık yarım milyon kişinin kişisel verilerinin bulunduğu bir USB belleği çaldıran adamı konuşuyor. Osaka'nın kuzeybatısındaki küçük Amagasaki kentinde, Covid-19 yardımlarını organize etmekle sorumlu bir şirketin çalışanı olan adam, arkadaşlarıyla içki içtikten sonra sokakta sızınca USB belleği çaldırdı.

Japon devlet televizyonu NHK'nın haberine göre, 40'lı yaşlarında olduğu belirtilen adam, 460 bini aşkın nüfuslu kentte yaşayan herkesin kişisel verilerini iş için transfer ettiği USB bellek yanındayken arkadaşlarıyla dışarı çıktı. İsmi açıklanmayan adam yerel bir restoranda birkaç saat kaldıktan sonra sokakta sızdı. Uyandığında ise hem çantasının hem de USB belleğin çalındığını gördü.

Amagasaki belediyesinden yapılan açıklamada, USB bellekte kentte yaşayan herkesin isimleri, doğum yerleri ve adreslerinin yanı sıra vergi bilgileri, banka hesap numaraları ve sosyal yardım alan ailelerin verileri gibi hassas bilgiler de bulunuyordu.

Bellekteki verilerin şifreli olduğu, henüz kimsenin şifreyi kırmaya yeltenmediği de belirtildi.

Olayın duyulması sonrasında belediye başkanı ve bir diğer yetkili halktan eğilerek özür diledi. Düzenlenen basın toplantısında, "Halkın kent yönetimine duyduğu güvene derin bir zarar vermekten pişmanlık duyuyoruz" denildi. (Kısa Dalga)

* Fotoğraf, Kyodo haber ajansından alınmıştır.

Dünya