Yasaklara rağmen İsrail Ankara'da binlerce kişiyle protesto edildi

Yasaklara rağmen İsrail Ankara'da binlerce kişiyle protesto edildi
Covid-19 yasaklarına rağmen binlerce kişi Ankara'da ve farklı illerde israil Karşıtı protestolara katıldı, Memur Sen'in organize ettiği eylemlere Ankara'da yaklaşık 3500 kişi katıldı
İsrail ordusunun Filistin'in Gazze bölgesine başlattığı hava saldırıları sonrası can kayıplarının artmasıyla birlikte Türkiye'nin bazı şehirlerinde Covid-19 tedbirlerine rağmen geniş katılımlı protesto gösterileri düzenlendi.

Başkent Ankara'da binlerce kişi Covid-19 sebebiyle 17 Mayıs'a kadar tam kapanma ve sokağa çıkma yasağı olmasına rağmen akşam saatlerinde İsrail Büyükelçiliği'ne yürüdü.

Memur Sen'in "Siyonistlerin Yalan ve Talan Düzenini Yeneceğiz" çağrısıyla yapılan eylemlere resmi olmayan rakamlara göre yaklaşık 3500 kişi katıldı. Gece geç saatlere kadar devam eden protesto gösterilerine birçok sivil toplum örgütü de  destek verirken, vatandaşların yasağa rağmen eyleme nasıl geldiği  ise merak konusu. 



Türkiye'de İstanbul ve Ankara'nın yanısıra  yasaklara rağmen Malatya, Adana, Tokat, Niğde, Çanakkale, Van, Şırnak gibi şehirlerde de çok sayıda vatandaş İsrail karşıtı gösteriler yaptı. 

ADANA'DA 2 BİN KİŞİ TOPLANDI

İsrail'in Ramazan ayında Mescid-i Aksa'da ibadet eden silahsız sivillere gerçekleştirdiği saldırının ardından bugün Gazze'yi savaş uçaklarıyla vurmasını protesto etmek isteyen Adana'daki 27 sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve yaklaşık 2 bin kişi, ABD Konsolosluğu önünde toplandı. Polis, eylemcilerin bulunduğu alanda yoğun güvenlik önlemli alırken, kalabalık sürekli olarak İsrail ve ABD karşıtı sloganlar attı. Kuran-ı Kerim tilavetinin Filistin'in Gazze şeridinden gelen bir kişi tarafın okunmasının ardından sivil toplum temsilcileri tek tek mikrofonu ellerine alarak İsrail'in saldırılarını lanetledi. Konuşmaların ardından alanı dolduran binlerce kişi, yüzlerce araçtan oluşan konvoy ile Filistin'e destek için kentte tur attı. 

İSTANBUL'DA DA PROTESTOLAR VARDI 

İsrail'in Doğu Kudüs'teki Filistinlilere yönelik saldırıları İstanbul’daki İsrail Başkonsolosluğu önünde protesto edildi.

Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi çok sayıda kişi ellerinde Türk ve Filistin bayraklarıyla Beşiktaş'taki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplandı. 

İsrail aleyhine slogan atan grup, konsolosluk önünden ayrıldı. 

TOKAT'TA 600 ARAÇLIK KONVOY DÜZENLENDİ 

Tokat'ta, işgal altındaki Doğu Kudüs'te İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırılarını protesto amacıyla Anadolu Gençlik Derneği tarafından konvoy düzenlendi. 
Basın açıklamasının ardından  600 araçlık konvoy, kornolar ve bayraklar eşliğinde şehir merkezinde tur attı.

VATANDAŞ, NİĞDE ADLİYE SARAYI'NIN ÖNÜNDE TOPLANDI 

Niğde'de çok sayıda sivil toplum kuruluşu, İsrail'in Mescid-i Aksa'daki sivillere saldırısını protesto etmek için konvoy düzenledi. İsrail'in saldırısını protesto edip, Filistin halkına destek vermek isteyen sivil toplum kuruluşları, Niğde Adliye Sarayı önünde toplandı.

ŞIRNAK'TA DA İSRAİL SALDIRILARI PROTESTO EDİLDİ

Şırnak'ta bir araya gelen sivil toplum kuruluşları düzenledikleri eylemle İsrail'in Mescid-i Aksa'daki saldırılarını protesto etti. İsrail güvenlik güçlerinin işgal altındaki Kudüs'teki Şeyh Cerrah ve Mescid-i Aksa'da Filistinlilere yönelik saldırıları, Şırnak'ta protesto edildi. Çeşitli sivil toplum kuruluşları öncülüğünde akşam saatlerinde Ömer Kabak Meydanı'nda toplanan kalabalık, 'Mescid-i Aksa onurumuzdur' 'Kahrolsun İsrail' sloganları attı.

ÇANAKKALE'DE PROTESTOLARIN ADRESİ CUMHURİYET MEYDANI

Çanakkale’de, İsrail'in Doğu Kudüs'teki Filistinlilere yönelik saldırıları protesto edildi. Memur- Sen öncülüğünde Türkiye’nin 81 ilinde, İsrail'in Doğu Kudüs'teki Filistinlilere yönelik saldırıları protesto edildi. Çanakkale’de ise çok sayıda sivil toplum kuruluşu mensubu, Cumhuriyet Meydanı’nda toplandı. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan vatandaşlar, ‘Kudüs’e selam, direnişe devam’, ‘Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık’ sloganları attı. 

VAN ERCİŞ'TE ARAÇ KONVOYLARI OLUŞTU 

Van'ın Erciş ilçesinde, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırılarını araç konvoyu eşliğinde slogan atıp, açıklama yaparak protesto etti.

Ercişte, kaymakamlık binası önünde  bir araya gelen STK temsilcileri, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırıları araç konvoyu eşliğinde slogan atarak kınadı. (DHA)

 






Gündem