Yavaş, başvurusunu yaptı, 'ittifak' sorusunu yanıtladı: Takdir kendilerinin

Yavaş, başvurusunu yaptı, 'ittifak' sorusunu yanıtladı: Takdir kendilerinin
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, aday adaylığı için CHP Ankara İl Başkanlığı’na başvurdu. Yavaş, İYİ Parti ile seçim ittifakı olup olmayacağına ilişkin soruya “Yine birlikte çalışmak isteriz ama takdir kendilerinindir" cevabını verdi.

Başvurunun ardından Yavaş, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ile birlikte şu açıklamayı yaptı:

“Seçimden önce verdiğimiz sözün en büyüğü Ankara halkına israf etmeden, şeffaf katılımcı ve paylaşımcı bir yönetim getireceğimizdi. Projen nedir diye soranlara en büyük projemiz aç ve açıkta kimseyi bırakmamak ve Ankara’dan kazandığımızı yine Ankara halkı için harcamak ve Ankara halkını bütün yönleriyle zengin etmek diye söz vermiştik. Belediye başkanlığımız süresinde Türkiye’ye örnek olacak, şimdiye kadar hiç uygulanmamış ve belediyecilikte devrim yaptığımız birçok uygulama var. Örnek alındık, karşılığında dünya çapında ödüller de aldık ve ABB’nin adil bir şekilde, israf etmeden, tarafsız, dürüst bir şekilde yönetileceğini bütün dünyaya göstermek istedik. Çok şükür bugüne kadar da bunu başardık, aynı yolda devam edeceğiz. En büyük amacımız turistleriyle beraber Ankara halkını yaşadığı yerde mutlu olan ve betona değil yeşile, güneşe, halka öncelik veren yönetimimiz aynı şekilde devam edecek.”

'Yine ittifak yaparak çalışmak isteriz, takdir kendilerinin'

Yavaş, açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yavaş, İYİ Parti ile seçim ittifakı olup olmayacağına ilişkin soruya “Biz şimdiye kadar Millet İttifakı belediye başkanları olarak çizgimizi sürdürdük, yine birlikte çalışmak isteriz ama takdir kendilerinindir, Ankara halkınındır” cevabını verdi. (Kısa Dalga)

Gündem