Yayın ihalesinde fiyat artırması istenen beINSports fiyat kırdı

Yayın ihalesinde fiyat artırması istenen beINSports fiyat kırdı
Çıkmaza giren yayın ihalesi krizinde yayıncı kuruluş BeINsports fiyat artırmak yerine aksini yaptı.

Nihat Özdemir'in başkanlıktan istifa ettiği Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni dönem yayın ihale süreci çıkmaza girdi.

Ajansspor'da yer alan habere göre, ihale şartnamesinde, imzalanıp verilen tekliflere 15 gün içinde yanıt verileceği belirtilse de üzerinden 1 ay geçmesine rağmen yanıt verilmedi.

beINSports, verdiği teklifi daha da düşürdü. beINSports daha önce toplamda yıllık 2.1 milyar lira olan teklifini 2 milyarın altına düşürdü. 3 yıllık anlaşma isteyen beINSports, ihale şartnamesi dışında tutulan ligin isim sponsorluğu içinse "İlk sezon 500 milyon lira veririm. Sonraki 2 yıla karışmam" dedi.

Saran Group ise, TFF Yayın İhalesi şartnamesine uydu. Teklif aşamasında diğer firmanın yapmadığını yaparak teminatını yatırdı. Ardından imzaya davet edildiği 5 paket için de ayrıca teminatını ödedi. Buna karşın TFF'den olumlu veya olumsuz bir yanıt verilmedi.

ANLAŞMA SAĞLANDI İDDİALARI

Medyada 7 paket için verdiği teklifi daha önce geri çeken ve Süper Lig'in kendisi için tek seçenek olmadığını söyleyerek rest çeken beINSports ile anlaşmanın sağlandığı iddiaları da ortaya atıldı. Yine bazı haberlerde Saran Group'un çekildiği öne sürüldü.

TFF, Haziran'ın 16'sı veya 17'sinde seçim yapacak ve yeni başkanını belirleyecek. 4 Nisan'da TFF Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkanı'nın toplantısından ihaleye dair karar beklenirken, Nihat Özdemir istifa etmişti.

Spor