Yazılı Kanyon'da mahsur kalan dört kişiden biri yaşamını yitirdi

Yazılı Kanyon'da mahsur kalan dört kişiden biri yaşamını yitirdi
Isparta'da doğa yürüyüşü için gittikleri Yazılı Kanyon'da mahsur kalan ört kişiden biri derede boğularak yaşamını yitirdi. Diğer üç kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Isparta'nın Sütçüler ilçesinde bulunan Yazılı Kanyon'da dün doğa yürüyüşüne çıktıktan sonra kaybolan dört kişiden biri yaşamını yitirdi. Diğer üç kişi, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ve AFAD ekipleri tarafından kurtarılmayı bekliyor.

Isparta'da dört kişi, dün saat 09.00 sıralarında araçla gittikleri Yeşildere köyü bölgesinde Hidroelektrik Santrali'nin bulunduğu yerden Yazılı Kanyon istikametinde doğa yürüyüşüne çıktı. Daha sonra kendilerinden haber alınamayan dört kişi için yapılan ihbar üzerine bölgeye AFAD ve Jandarma Arama ve Kurtarma Timi sevk edilerek, arama- kurtarma çalışması başlatıldı.

Aramalar sonucunda, bugün saat 18.00 sıralarında kayıp M.K.'nın dereden geçmeye çalışırken suda boğularak hayatını kaybettiği, diğer üç kişinin ise Yeşildere köyü Çürük mevkisinde bulundukları tespit edildi. Ekipler, hayatını kaybeden M.K.'nın cansız bedeni ve mahsur kalan üç kişiyi kaldıkları sarp ve kayalık alandan çıkarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

AFAD'ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda da, "AFAD ve JAK ekipleri 1 kişinin hayatını kaybettiğini, diğer 3 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğunu tespit etmiştir. Mahsur kalanları kurtarma çalışmaları devam etmektedir" denildi.

Isparta Valiliği ise AFAD ve JAK ekiplerinin yanı sıra iz takip köpek timi, arama ve kurtarma köpek timi, istihbarat timleri, Sütçüler Jandarma Komutanlığı personeli ve insansız hava araçları da kullanılarak arama çalışmasının genişletildiğini açıkladı. (DHA)

Gündem