Yebilimci Cem Yaltırak'tan İstanbul depremi açıklaması: 2015'ten bu yana süregelen deprem aktivitesinin devamı

Yebilimci Cem Yaltırak'tan İstanbul depremi açıklaması: 2015'ten bu yana süregelen deprem aktivitesinin devamı
Yerbilimci Cem Yaltırak, dün gece Marmara'da meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin, 2015 ten bu yana süregelen deprem aktivitesinin bir devamı olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabı X'te açıklamada bulunan Cem Yaltırak, Doğu Marmara Fay hattı üzerinde gerçekleşen ve 2015 yılındaki deprem aktivitelerinin süregelen devamı olarak nitelediği 4.1 büyüklüğündeki ve benzeri depremleri izleyen bir merkez bulunmadığını ifade etti.

"Bu depremlerin ne anlama geldiğini izleyen merkez bulunmuyor"

Yaltırak, "Doğu Marmara Fayı üzerinde olan Mw 4.2 lik depremi 1.9, 1.5 ve 2.6 büyüklüğünde depremler izlemiştir. Bu depremler 2015 ten bu yana süregelen deprem aktivitesinin bir devamıdır. Bu tür depremlerin ne anlama geldiğini izleyen bir merkez bulunmamaktadır."

1111.jpg

"Her yorum spekülatiftir"

Bu tür depremleri izleyen bir merkez bulunmadığı için yapılacak her yorumun spekülatif olacağını savunan Yaltırak, "Söz konusu küçük deprem serisinin hakkında yapılacak her yorum spekülatiftir. Sadece haritada görüleceği gibi bu depremlerin çoğu uzun zamandır Doğu Marmara fayı etrafında yoğunlaşmaktadır." dedi.

Konuyla ilgili harita da paylaşan Yaltırak, "Görüldüğü gibi fay çözümleri yeşil faylara oturuyor. Sağ yanal bileşenli oblik normal fay veya KD-GB uzanan normal fay. Bunun anlamı ana fayın çevresinde sağ yanal makaslama ile oluşuyorlar. Haritada yeşiller bu deformasyonu temsil ederler." ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

yaltirak.jpg

Gündem