Yedi öğrenciyi istismar eden yurt müdürü kendisini 'makyaj yapıyorlardı' diyerek savundu

Yedi öğrenciyi istismar eden yurt müdürü kendisini 'makyaj yapıyorlardı' diyerek savundu
Kırşehir’de bir fen lisesine bağlı yurt müdürünün 7 öğrenciyi istismar etmesi nedeniyle yargılandığı davada karar verildi. Fail N.A.'ya 40 yılı aşkın hapis cezası verildi.

BirGün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre Kırşehir’de bulunan bir fen lisesine ait öğrenci yurdunun müdürü olan N.A, yaşları 13 ile 14 arasında değişen yedi çocuğu istismara maruz bıraktı. İlk başta kendilerine “babacan” davrandığını belirttikleri müdürün davranışlarının giderek değişmeye başladığını belirten çocuklardan birine zaman ilerledikçe "Bundan sonra yalnızca benim yanımda açık giyineceksin" dediği iddia edildi.

Öte yandan yurt müdürü N.A'nın yasak olmasına karşın kızların kaldığı odalara haber vermeksizin girip çıktığı da öne sürüldü. Müdürün istismarına maruz kalan çocuklardan birinin okul dışındaki bir markette müdür tarafından sıkıştırıldığı da iddialar arasında yer aldı.

İstismara maruz bırakılan çocukların 4 kez ifadesi alındı

2021 yılının Nisan ayında tutuklanan çocuk istismarı faili N.A, Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı. Çelişkili beyan verdikleri gerekçesiyle çocukların dört kere ifadeleri alınırken müdürün avukatının çocuklara, "Hocan yatakta sana dokunduğunda bir şey hissettin mi?" diye sorduğu ifade edildi. Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan yurt müdürüne yönelik karar duruşması ise bugün görüldü.

Failden 'iftira' savunması

Bugün görülen karar duruşmasını Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nden gönüllü avukatlar takip etti. Davada Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin katılım talebi ise reddedildi. Sanık N.A, istismara maruz bırakılan çocukların yalan söylediğini ve iftira attığını öne sürdü. Sanık avukatları ise "Davanın sosyal medyaya yansımasından rahatsız olduklarını" dile getirdi.

İki çocuk şikayetinden vazgeçti

İstismara maruz bırakıldığı belirtilen çocuklardan ikisi şikayetinden vazgeçerken sanık avukatı, "Şikayetten vazgeçen iki mağdur, sanığın eylemlerinden rahatsız olmamıştır" diyerek yaşananların, "rızaya dayalı" olduğunu ima etti. N.A’nın avukatı, "Sanığın mağdura kaç dakika sürtündüğünün" sorulmasının mahkeme sorumluluğunda olduğunu belirterek, çocuklarda travmalara yol açabilecek soruların haklı olduğunu savundu.

'Makyaj yapıyorlar, erkek arkadaşları var' diyerek savundu

Sanık avukatlarının mağdurlara yönelik skandal ifadeleri bunlarla da sınırlı kalmadı. Avukatlar, istismar mağduru kız çocuklarının, “Makyaj yaptığını, erkek arkadaşları olduğunu” ve "Sosyal medya hesaplarını aktif olarak kullandığını" söyledi.

'Çocuğa yönelik nitelikli cinsel istismar'dan ceza

Savcı mütalaasında, müdür N.A’nın, "Cinsel saldırı suçunun nitelikli halinden cezalandırılmasını" istedi. Mahkeme heyeti, müdür N.A’nın, TCK’nin 103/1’in birinci ve ikinci cümleleri ile 103/3’ün b ve d bentleri gereğince hapis ile cezalandırılmasına hükmetti. Tutukluluk halinin devamına karar verilen N.A’ya 40 yılın üzerinde hapis cezası verildi.

'Ceza alt sınırlar gözetilerek verildi'

Kararı değerlendiren Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği’nin gönüllü avukatlarından Çisel Demirkan, “Umarım bu karar, benzer dosyalar için emsal olur” dedi. Mahkeme heyetinin, “Çocukların ifadelerinin düzgün, yeterli ve itibar edilebilecek düzeyde” olduğuna dikkati çektiğini belirten Demirkan, “Ceza her ne kadar alt sınır gözetilerek verilmiş olsa da böyle bir dosya için olumlu. Alt sınırın gözetilmesi ise yasalarımızdaki boşluklardan kaynaklanıyor. İşte bu yüzden İstanbul Sözleşmesi’ni savunuyor, sahip çıkıyoruz” diye konuştu. (Kısa Dalga) - (Fotoğraf: Sendika.org Arşivi / csgorselarsiv.org)

Gündem