Yeğenine istismarla suçlanan zanlı, başka çocuğu fotoğraflarken yakayı ele vermiş

Yeğenine istismarla suçlanan zanlı, başka çocuğu fotoğraflarken yakayı ele vermiş
Kütahya'da yeğenine istismarla suçlanan kişinin akıl sağılığı araştırılacak. Zanlının, başka bir çocuğu fotoğraflarken yakalandığı, böylece yeğenini istismar ettiği anlaşıldı.

Kütahya Tavşanlı Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan M.T., 20 Ocak'ta ikinci kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Kütahya gönülleri ve avukatları davaya katılma talebinde bulundu.

Mahkeme, sanık M.T.'nin cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığına yönelik rapor alınması için Adli Tıp Kurumu’na sevkine karar vererek duruşmayı 7 Nisan'a erteledi.

Nasıl ortaya çıktı?

Olay, Kütahya-İstanbul şehirlerarası otobüs yolculuğunda bir kadının kendi kızının, tutuklu yargılanan sanık tarafından fotoğraflarının çekildiğini fark etmesiyle ortaya çıktı.

Kadının şikâyetçi olması üzerine olay yerine giden polislerin incelemesinde sanığın cep telefonunda çok sayıda çocuğa ilişkin müstehcen görüntülere rastlandı.

İfadesi alınırken suçunu kabul eden sanığın cep telefonunda kendi öz yeğenine ilişkin görüntülere de rastlandı. Bunun üzerine 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' ve 'çocukları müstehcen yayın üretiminde kullanmak'tan dava açıldı. (ANKA)

Gündem