Yeni Akit bildiğiniz gibi: 6 yaşında istismara maruz kalan H.K.G için "arsız" ve "gayri ahlaki" diye yazdılar

Yeni Akit bildiğiniz gibi: 6 yaşında istismara maruz kalan H.K.G için "arsız" ve "gayri ahlaki" diye yazdılar
Yeni Akit, Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel'in, daha 6 yaşında iken Kadir İstekli ile "evlendirildiği" ve tecavüze uğradığı ortaya çıkan H.K.G'yi suçlayan bir "haber" yayınladı. Haberde H.K.G için "arsız" ve "gayri ahlaki" ifadeleri kullanıldı.

"Aileye yakın bir kaynağın" Yeni Akit'e konuştuğu ileri sürülen haberde, söz konusu kişinin "H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirildiği iddialarının tümü ile iftira olduğu" iddiasına yer verildi.

Haberde, H.K.G.'nin eşi Kadir İstekli ile "önceleri mutlu bir evliliğinin olduğunu ancak H.K.G.'nin eşi İstekli'ye sürekli cemaatten uzak yaşamak istediğini söylediğini, H.K.G.'nin babası Yusuf Ziya Gümüşel'in talebesi olan eşinin bu isteği kabul etmediği" anlatıldı.

H.K.G.'nin cemaatten uzak yaşama isteği ile birlikte eşi ve çocuğu ile "makul seviyede mutlu olduğunu" ileri süren kaynak, ikinci hamileliğinin düşükle sonuçlanması sebebi ile psikolojisinin bozulduğunu ileri sürdü.

Haberde bu sürecin ardından H.K.G'nin evde başka varlıklardan bahsedip, zaman zaman bayılma ve kendi kendine zarar verme, çocuğuna ve kardeşlerine şiddete yeltenme gibi hareketlerinden sonra psikiyatrlara götürüldüğü ileri sürüldü. Haberde ayrıca H.K.G hakkında bazı iddiaları dile getiren "aileye yakın kaynağın" ağzından "arsız" ve "gayri ahlaki" ifadeleri kullanıldı. (Kısa Dalga)

Gündem