Yeni Akit, imam hatip bahçesindeki inşaattan 'büyük resmi' gördü: 'Reis’e operasyon mu var?'

Yeni Akit, imam hatip bahçesindeki inşaattan 'büyük resmi' gördü: 'Reis’e operasyon mu var?'
Yeni Akit gazetesi, İstanbul'da Esenler Oruç Reis Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bahçesinde süren inşaattaki sorunların, 'İslami davanın sesi Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik bir operasyon olabileceğini' ileri sürdü.

Yeni Akit'in önceki haberlerinde Esenler'deki okulun bahçesine dört derslikli anaokulu inşa etmek için ihale düzenlendiği, ardından da inşaat çalışması başlatıldığı ifade edilmişti. Veli ve öğrencilerin anaokulunun büyüklüğüne itirazda bulunduğu belirtilmişti.

Yeni Akit’te bugün yayımlanan imzasız bir haberde “İmam Hatipler Müslümanların en önemli davalarından biri olurken, İstanbul’da yaşanan ve Yeni Akit’in ısrarla gündemde tuttuğu Esenler Oruç Reis AİHL’deki kazı soru işaretleri doğuruyor” denildi.

Haberde şöyle devam edildi: “Esenler Oruç Reis AİHL’deki inşaatı sürdüren firmanın tedbir almaması, yağmurlu havada elektrik kablolarının demir profillere bağlanması, öğrencilerin ve öğretmenlerin canını riske attı. En hafifinden bir elektrik sorununda okulun elektriksiz kalması da söz konusu.

Ambulanslar giremeyecek

Bugün lisenin bahçesinden gelen görüntülerde ise, ambulans girişi için gerekli olan alanın inşaat nedeniyle kalkacağı ve öğrencilere olası sağlık sorununda ambulansın bahçeye giremeyeceği belirtildi.

Reis’e operasyon mu?

Yaşanan mağduriyete ses olan Yeni Akit’in haberine karşın, Ankara'daki yetkililer sessizliklerini sürdürüyor. İslami davanın sesi Recep Tayyip Erdoğan, İmam Hatiplerin imkanlarının artırılması için ve 28 Şubat sürecinde yaşanan tüm pisliklerin telafisi için sürekli bürokratları teyakkuzda tutarken, Oruç Reis AİHL’de yaşananlar dikkatlerden kaçmıyor. Bu durum, 'Oruç Reis AİHL üzerinden Reis’e operasyon mu var?' sorusunu akıllara getiriyor.” (Kısa Dalga)

Gündem