Yeni Akit ve Hasan Karakaya'nın varisleri Candan’a tazminat ödeyecek

Yeni Akit ve Hasan Karakaya'nın varisleri Candan’a tazminat ödeyecek
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ı hedef göstererek hakarette bulunan Yeni Akit gazetesi ve yazarı Hasan Karakaya'nın varisleri tazminata mahkum oldu.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ı Atatürk Orman Çiftliği mücadelesi nedeniyle hedef gösteren Yeni Akit ve yazarı Hasan Karakaya hakkındaki tazminat davalarında karar çıktı.

İftira ile karşı karşıya kaldığını belirten Candan, 2015 yılında dava açmıştı. Mahkeme, yazdığı yazılarda, yalan iftira, kişisel ve mesleki itibarını zedeleyici söylemler olduğu, ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı için Yeni Akit ve yazarı Hasan Karakaya’ya tazminata mahkum etmişti. Hasan Karakaya’nın vefat etmesinin ardından varisleri üzerinden 9.Asliye Hukuk mahkemesinde sürdürülen davada mahkeme, Yeni Akit ve Hasan Karakaya varislerinin Candan’a 10 bin TL tazminat ödemesine karar verdi.

Yeni Akit, yayımladıkları haberlerde ve köşe yazılarında Candan'ı hedef göstererek “kahpe”, “yüzsüz” , “aşağılık” “ne mal olduğunu gözünden anlarım” ifadelerini kullanımştı.

Candan tazminat davasından elde edilecek tutarı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne kız çocukları okusun diye bağışlayacağını açıkladı. (Kısa Dalga)

Gündem