Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: Bizim mahallede 6 yaşında kimse evlendirilmemiştir

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu: Bizim mahallede 6 yaşında kimse evlendirilmemiştir
Yeni Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, 'kendi mahallesi'nde şimdiye kadar 6 yaşındaki kimsenin evlendirilmediğini savunarak, "Aksini söyleyen ahlaksızdır, yalancıdır, sahtekardır..." diye yazdı.

BirGün gazetesi'nden Timur Soykan, Hiranur Vakfı’nın şeyhi Yusuf Ziya Gümüşel’in kendi kızını henüz 6 yaşındayken evlendirdiğini yazmıştı. Çocuğun gelinliğe benzer beyaz bir kıyafetle fotoğraflarının çektirildiği, ayrıca istismarla suçlanan kişiyle 13 yaşında 'nişanlandığını gösteren' fotoğraflar da yayınlanmıştı.

Karahasanoğlu, bugünkü yazısında olayı 'iftira' diye tanımlarken, Birgün gazetesinden 'söylemde marksist, fiiliyatta emperyalizmin sözcüsü' diye bahsetti.

Haberi hiç ciddiye almadığını aktaran Yeni Akit yazarı, "'Nikah mı? O da ne' diyen ilkesizlerin, her gün bir başkası ile yatıp-kalkmayı kendilerine adet haline getirenlerin, dindar insanlara söyleyebilecekleri tek kelime olmayan bir konuda, Timur Soykan ne demiş, ne dememiş, beni hiç ilgilendirmiyordu.." diye yazdı.

Karahasanoğlu, 'Cübbeli Ahmet Hoca' diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün konuya dair sözlemlerini eleştirirken, fotoğraflardan şöyle bahsetti: "Bırakın ablalarının, abilerinin, kuzenlerinin, amcalarının, dayılarının, teyzelerinin düğünlerinde, küçük kız çocuklarının giydikleri o beyaz elbiseleri... İlkokul mezuniyet töreni, anakoulu mezuniyet töreni adı altında, benzer (bazıları da yarı çıplak) elbiseleri giymesi konusunda çocuklarımıza baskı kuranlar, anne-baba ile çocuklar arasında ikilem yaşatanlar.. Şimdi kalkmışlar, muhtemelen bir yakınının özel günü sebebi ile giyilmiş beyaz elbiseyi, kendi düğününde giyilmiş gelinlik gibi takdim ediyorlar.."

'6 yaşında kimse evlendirilmedi'

Yeni Akit yazarı sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim mahallede, 6 yaşında kimse evlendirilmemiştir. Aksini söyleyen ahlaksızdır, yalancıdır, sahtekardır.. 15 yaşında evlenene veya anne babasına, 'Biraz bekleseydiniz' derim de.. Onlara ben de gönül koyabilirim de, o ilkesiz marksistler, '6 yaşında nikah kıyıldı' derlerse.. 'Haydi ordan' derim.. Hatta devam ederim, 'Siz önce nikahsız birlikte olanlara iki çift laf edin de, sonra 15’inde nikah kıyanlara laf edersiniz' derim.." (Kısa Dalga)

Gündem