Yeni Akit yazarı: "Laikçilere karşı direnen ailelerin çocukları seküler oluyorlar"

Yeni Akit yazarı: "Laikçilere karşı direnen ailelerin çocukları seküler oluyorlar"
Yeni Akit yazarı Dilipak: "Laikçilere karşı direnen ailelerin çocukları seküler oluyorlar. Anneleri başörtüsü direnişinde sokaklarda gözyaşı dökenlerin çocukları şimdi başka vadilere savruldular sanki. Servet ve iktidarın dönüştürücü gücü, önce ona sahip olanları dönüştürüyor."

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Postmodern fetvalar" başlıklı yazısında "Siyasiler, bürokratlar, yerel yöneticiler kamu yararı için zorunlu, zaruri olmayan bir iş için kamu kaynaklarını kullanıyorsa Allah yaptıkları işin bereketini yok eder" dedi. Dilipak,  özetle şöyle devam etti:


"(...)
Mesela soru çalıp makam kapanlar, ya da torpille bir yerlere gelenler, o makamlarında günde 5 vakit namaz kılsalar ne yazar.

İhaleye fesat karıştırıp, 3 kuruşluk işi 10 kuruşa yapanlar, ihaleyi kendi adamlarına peşkeş çekenler cami yaptırsalar, mektep yaptırsalar ne yazar. Haram para ile saadet olmuyor. Kem alatla kemalat da olmuyor. Haram para ile yapılan okullardan, yurtlardan gelenler yattıkları yerden cin çarpmış gibi uyanıyorlar. 

Laikçilere karşı direnen ailelerin çocukları seküler oluyorlar. Anneleri başörtüsü direnişinde sokaklarda gözyaşı dökenlerin çocukları şimdi başka vadilere savruldular sanki. Servet ve iktidarın dönüştürücü gücü, önce ona sahip olanları dönüştürüyor. Bu bizimkiler ya da ötekiler için fark etmiyor. Haram para, haram makam, haram ilişkiler sonunda aynı kapıya çıkıyor. Şarap nasıl şişede durduğu gibi durmazsa, haram para da cüzdanda, kasada durduğu gibi durmaz. Şeytanınız haramlarınız kadar çoktur ve azılıdır.

O şeytanlar size, sizin hoşunuza gidecek fetvalar verecek, Belam karakterli hocalar da bulurlar. Eskilerden misaller de getirirler, tarihten önekler verirler, kitabı te’vil ederler. Size Allah’ın merhametinden, affedici olduğundan söz ederler. Sakın dikkat edin, Şeytan sizi Allah’la aldatmasın.

Haram mal, haram söz, haram para, haram iş, haram makam ve harama batmış kişilerden uzak durmalı.

İş işten geçmeden tevbe edetmeli. Sırtdaki haram yükden kurtulunmalı. Yoksa bütün o edinimler, kendi sırtınızda, kendi cehenneminize taşıdığınız oduna dönüşecektir.
(...) 
İnşallah Haydar Dümen mantığı ile üretilen bir takım sorulara, reality show haberciliği ile yorum getirmeye hazır medyanın Güzin ablalarına gündem oluşturması söz konusu olan sorulara itibar edilmez, onlara cevap verelim derken Diyanet anlamsız bir gündemin merkezine oturtulmaz. Yoksa yakında Klonoid, Humanoid üzerinden siber açılımları olan cinsellikle ilişkilendirilmiş yeni tartışmaların da günden oluşturması çok uzak değil. 

Din, siyaset ve tarih giderek magazinleştiriliyor. 

Bu fitneden uzak durmak hepimizin görevi."

Gündem