Yeni Akit'in hedefinde Beren Saat var: "Bir adam da çıkıp "Otur oturduğun yerde” diyememiş mi?"

Yeni Akit'in hedefinde Beren Saat var:  "Bir adam da çıkıp "Otur oturduğun yerde” diyememiş mi?"
Yeni Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, “İklim Elçisi” olarak ödül alan sanatçı Beren Saat'i konuşması nedeniyle hedef alarak " “Beren Saat isimli oyuncunun konuşmasını nasıl hazmettiniz?  Bir adam da çıkıp 'Beren misin, Saat misin, bozuk musun, plak mısın, otur oturduğun yerde' diyememiş mi?" ifadesini kullandı.

Ankara Ticaret Odası’nda düzenlenen Eko İklim Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde “İklim Elçisi” olarak ödül alan sanatçı Beren Saat'in konuşmasına RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tepki göstermişti. Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu da Beren Saat'i hedef gösterdi.

Karahasanoğlu yazısında, şöyle dedi. "(...) AK Parti’ye yakın olmakla suçladıkları ATO’nun organizesinde düzenlenen.. AK Parti’ye yakın isimlerin yönetiminde olduğunu söyleyip, sabahtan akşama kadar iftiralar savurdukları kurumların öncülüğünde düzenlenen.. Daha daha sayacağım ama.. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geceli gündüzlü çalışmasının hatırına.. Kızgınlığımı bastırıyorum.. Sinirlerime hakim olmaya çalışıyorum.. Ve soruyorum:- Bakanları bile çağırdığınız, ancak onların dahi siyasi konuşma yapmadıkları bir fuarda, n’olursunuz, mantıklı bir cevap verir misiniz: Beren Saat isimli oyuncunun konuşmasını nasıl hazmettiniz?

Bu sözler sarfedilirken, fuarda bir tane adam çıkıp, "Cumhurbaşkanımız şu an. Ukrayna ile Rusya’yı bir araya getirme mücadelesini verirken, bir yandan da Özbekistan’a ziyaretinin hazırlığını yapıyor. Otur oturduğun yerde, Beren misin, Saat misin, bozuk musun, plak mısın, CHP’nin sözcüsü müsün. Otur oturduğun yerde” diyememiş mi?"

BEREN SAAT NE DEMİŞTİ?

Beren Saat, ödül konuşmasında şunları demişti:

"Öğrencilik dönemimde başörtüsünün üstüne peruk takmak zorunda kalan sınıf arkadaşlarım oldu ve geçen yıllar içinde eğitim eşitliğinin sağlanmasına hepimiz çok sevindik. Fakat sonrasında ‘kadının giysisi siyasete malzeme yapılıyor, eğitim sistemimiz geriliyor, kadın bakanlığı kapatılıyor, kadınlar haklarını sistematik bir şekilde kaybediyor’ diye rahatsızlıklarımızı dile getirdiğimizde ‘köprülere, yollara bak ne kadar iyi çalışılıyor’ cevabını aldık.

Basında, sanatta sansüre isyan ettiğimizde ‘yüzümüzü hep Batı’ya döndük şimdi birazcık da Doğu’ya bakalım’ denildi. O günlerde harekete geçebilecek pek çok kişi göz yumduğu için bugün ülkemizin en değerli üniversiteleri saygınlığını yitiriyor. Öğrenciler derslere karınlarını doyuramadan giriyor. Türkiye teknolojide, bilişimde dünyanın gerisinde kalıyor ve kadın cinayetlerinde her yıl yüzlerce kadının yaşam hakkı elinden alınıyor.

Türkiye sanatta sporda kan kaybetmeye başladı. Yetkin akademisyenler öğrencilerine erişemiyor. Kadınlar korkmuş, gençler hayalsizleşmiş, insanlarımız gittikçe kültürsüzleşmiştir.

Şimdi benzer isyanlarımız iklim için. Gezegenimiz yangınlarla, sellerle bizi uyarmaya çalışıyor. Müsilaj bir üniversite öğrencisinin aydınlık zihninin üzerini kaplamaya çalışan başörtüsü üzeri peruk gibi berrak denizin üzerinde duruyor.

Dünyanın her yerinde çocuklar her fırsatta 'geleceğimi kirletmeyin' diye seslerini duyurmaya çalışıyor. Ve büyükleri olarak biz göz yummaya devam edersek savaşlar nedeniyle göç etmek zorunda kalan çocuklara iklim sebebiyle göç etmek zorunda kalan çocuklar da eklenecek.

Dünya Bankası'nın çalışmasına göre 2050 yılına kadar 216 milyon insanın su ve gıda kıtlıkları ve aşırı hava olayları nedeniyle göç etmesi bekleniyor. Türkiye'nin Suriyeli mültecilere kucak açması sebebiyle yaşadıklarını birazcık düşünün. Barınma sağlık ve eğitim haklarından mahrum kalan çocukları düşünün. Sokaklarımızda yaşanan çatışmaları da hatırlayalım veya Türk misafirperverliğimizin böyle bir durumdan nasıl sınandığını… Kıtlık, kuraklık, eşitsizlik, ırkçılık çocuklarımızın kaderi olmasın. Berrak denizlerle çevrili bereketli Anadolu toprağının sağlıklı, umutlu Atatürk çocuklarını zeytinleriyle besleyebildiği yarınlar için lütfen göz yummayalım."

KENAN DOĞULU 24.00'TEN SONRA MÜZİK YASAĞINI HATIRLATTI

Saat'in konuşmasının ardından konuşan Kenan Doğulu ise gece 24.00'ten sonra uygulanan müzik yasağının kalkması gerektiğini söyledi. Doğulu, "Bu kadar devlet büyüğü ve bürokratı yakalamışken gece 12'de bitmek zorunda olan müzik yasağının kalmasını rica ediyorum. Bütün müzik camiası, emekçileri çok zor durumdalar" dedi.

Gündem