Enes Kara'nın intiharı sonrası Yeni Akit: "Cemaat değil içki yasaklansın"

Enes Kara'nın intiharı sonrası Yeni Akit: "Cemaat değil içki yasaklansın"
Gazete, "Laikçiler", "Laikçi güruh" ve "Laikçi yobazlar" diye hitap ettiği insanların Enes Kara'nın ölümünü istismar ederek cemaatleri suçlama yoluna gittiğini ileri sürdü.

Yeni Akit gazetesi, Nur cemaatine ait yurtta maruz kaldığı baskılar nedeniyle intihar eden Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Enes Kara'nın ölümünün ardından gelen tepkilere karşılık "içki" nedeniyle yaşanan intiharları gündeme getirerek "Cemaat değil, içki yasaklansın" dedi.

Gazete, "Laikçiler", "Laikçi güruh" ve "Laikçi yobazlar" diye hitap ettiği insanların Enes Kara'nın ölümünü istismar ederek cemaatleri suçlama yoluna gittiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

"Bin yıldır 3 kıtaya İslam'ı kılavuz edinerek hükmeden bu milletin evlatlarının kendi manevi değerlerini öğrenmemesi için elinden geleni ardına koymayan laikçi güruh, her fırsatta ya Diyanet İşleri Başkanlığı'na ya da bin yıldır icazetlerle gelen ve Anadolu'nun omurgasını oluşturan cemaatlere saldırıyor.

Kendi vakıf ve derneklerinde yaşanan tecavüz ve şiddet olaylarını gizlemeye çalışan laikçi yobazlar, binlerce öğrencinin bulunduğu cemaat yurtlarında ortaya çıkan birkaç istisnai olumsuz örnekle karalama kampanyası düzenliyor."

İçkinin intihar eğilimini artırdığını savunan gazete, "Siz hiç onlarca intiharda alkolün payı olduğunu söyleyen ve alkolü suçlayan bir laikçi gördünüz mü?" diyerek, içki-intihar ilişkili 5 örneği aktardı.

Gündem