Yeni anayasa: Meclis'te grubu olmayan partiler Kurtulmuş'a ne diyecek?

Yeni anayasa: Meclis'te grubu olmayan partiler Kurtulmuş'a ne diyecek?
Yeni anayasa için Meclis'te grubu olan partilerle görüşen Meclis Başkanı Kurtulmuş, diğer partilerle de görüşecek. Partilerin ne diyeceği belli olmaya başladı.

Kısa Dalga - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa görüşmeleri kapsamında Meclis'te grubu bulunmayan siyasi partilerle bir araya gelecek. Evrensel'den Damla Kırmızıtaş'ın haberine göre EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, Hakkâri Belediyesine kayyum atanmasına dikkat çekerek, "Kayyum atanması Anayasa’nın, hukukun ve adaletin olmadığını bir kez daha gösterdi. Mevcut Anayasa’yı ve AYM kararlarını uygulamayan, uygulamamak üzere politikalar üreten bir iktidarın demokratik anayasa yapma, işçi ve emekçilerin taleplerini bu Anayasa’ya yedirmek gibi bir dertlerinin olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

DEVA: Bayramlaşmıyorlar bile


DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin ise kendilerine görüşme talebinin gelmediğini aktardı. Şahin, “DEVA Partisi, AK Parti ve MHP tarafından akredite değil. Bize de böyle bir görüşme talebi gelmiş değil. Bizimle bayramlaşmıyorlar bile. Böyle bir talep iletilirse görüşümüzü o zaman açıklayacağız” diye konuştu.

Yeniden Refah: Eşitlik ve adalet ortaya çıkmalı

Yeniden Refah Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Bekin de şunları söyledi: "Kuvvetler ayrılığının çok hassas bir şekilde ortaya koyulması, Meclisin daha işler bir hale getirilmesi ve daha demokratik bir anayasanın ortaya koyulması gerekiyor. Kişileri ön plana çıkaracak, ilerisinde diktatoryal anlayışı önleyecek bir anayasanın ortaya koyulması gerekiyor. Anayasa’da çok tartışılan konular var. Bunların düzeltilmesini istiyoruz. Eşitlik ve adaletin ortaya çıkması gerekiyor." (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem